2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A gének betöltik a fegyvert, a környezet pedig meghúzza a ravaszt.

A determinisztikus kinetika matematikai hátterét mutatja be Lente Gábor egyetemi docens új szakkönyve, mely elektronikus formában is elérhetõ.

Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elõsegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Csõdvédelmet kért az Ulpius-ház kiadó, ezt hétfõn jelentették be a cég dolgozóinak - erõsítette meg az errõl szóló sajtóhíreket a kiadó kommunikációs vezetõje kedd este.

Könyv a juhtenyésztésrõl2015-02-10 19:09:27

Szakmai hitüket is megfogalmazták a Debreceni Egyetem oktatói abban a kötetben, amely a juhtenyésztésben nyújt segítséget.

Egyre kevesebb a magán könyvesbolt és a helyi könyvkiadó, az olvasók jobbára a bolthálózatokon vagy az interneten keresztül vásárolnak. Mit tehet a könyvszakma azért, hogy többet olvassunk?

A papírkönyv nem megy ki a divatból – aki igazán bele akar mélyedni az olvasmányába, az nem e-könyvet olvas.

A pocsaji önkormányzat és a Népmûvelõk Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete szervezésében jelent meg az „Örökbecsû közmûvelõdési közösségek, mûhelyek Hajdú-Bihar megyében” c. kiadványsorozat elsõ kötete. Ebbõl az alkalomból könyvbemutatót szerveztek a helyi IKSZT-ben november 12-én.

A Sinka István Városi Könyvtár adott helyszínt Filep Tibor történész, újságíró  „A politikai rendõrség Hajdú-Biharban 1957-1989 címû könyve” második kötete bemutatójának. Az íróval Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ beszélgetett.

Bárki kézbe veheti Az eladott csecsemõt. A Novum Kiadó gondozásában ugyanis megjelent B. Kiss Andrea legújabb regénye.


Hajdú-Bihar – Megnézheti, hogy mely vállalkozások állnak felszámolás alatt.

Körösszegapáti - „Volt egyszer egy fiú osztály” címmel kiadvány készült a több mint ötven évvel ezelõtt végzett tanítóképzõs diákokról.


A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalu Önkormányzatának közös kiadásában jelent meg könyv, melynek címe: Berettyóújfalu az új kõkortól napjainkig. A könyvet csütörtökön mutatta be a Bihari Múzeumban Lakner Lajos megyei múzeumigazgató.

Meghívó könyvbemutatóra2010-11-06 20:33:31

Meghívó!

"Vésztõ az otthonom, Mágor a sorsom"

címmel a közelmúltban megjelent Komáromi Gábor önéletrajzi mûve.


Egy csipetnyi élet2009-05-28 16:48:53

Egy csipetnyi élet és Íróasztalom titkai címmel nem rég jelent meg B. Kiss Andrea újságíró legújabb kötete.

« 1. oldal »