2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tovább drágul a kötelezõ2015-06-25 11:33:17

Idén már 25-30 százalékkal emelkedett a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítások díja, júniusban személyautóknál már 26 ezer forint fölött járt az átlagdíj.

A netrisk.hu online biztosításközvetítõ adatai szerint megugrott a kötelezõ biztosítás átlagdíja az elsõ negyedévben.

Az év végi évfordulóval új kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítást (kgfb-t) kötõknek legkésõbb a hét végéig rendezniük kell az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletet - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegû díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban – közölte a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel.

Egy csapásra véget vetett a gépjármû- és lakásbiztosítások évek óta tartó díjcsökkenésének az idén januártól bevezett biztosítási adó.

Drágult a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás (kgfb) az elsõ félévben, az év eleji árakhoz képest 5-30 százalékkal drágábban lehet új biztosítást kötni - közölték alkuszcégek.

A díjhirdetési liberalizáció minden országban áremelkedést hozott, nálunk is ez a helyzet. Az év eleje óta több mint 10 százalékkal nõttek a kgfb-díjak, akik autót vásárolnak, és ezért kötnek biztosítást, nagyobb áremelkedést tapasztalhatnak.

« 1. oldal »