2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Mielõtt a képviselõk a költségvetésrõl a testületi ülésen tárgyaltak, három hetük volt az egyeztetésre.

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyûlése elõtt számolt be a Debreceni Rendõrkapitányság 2014-ben végzett munkájáról Dr. Uzonyi Attila r. ezredes, kapitányságvezetõ.

„Versenyt” folytatnak a betegekért a házi gyermekorvosok.

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyûlésén. A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke a Dunaújvárosban tartott közgyûlés után az MTI-vel.

Ellenzéki javaslatra elítélte a korábban ingyenes autópályák fizetõssé tételét a közgyûlés.

Az ország második legnagyobb városában is megalakulhat a mezõõri szolgálat.

Augusztus végéig kell megválasztaniuk a helyi képviselõ-testületeknek a helyi választási bizottsági tagokat, a fõvárosi, megyei közgyûléseknek pedig a területi választási bizottsági tagokat.

 

Bura Zoltán a Komádi Polgárõr Szervezet elnöke nyitotta meg a közgyûlést. Köszöntötte a közgyûlésen megjelent polgárõröket, vendégeket és támogatókat. Levezetõ elnöknek Kolozsvári Andrást a Komádi Polgárõr Szervezet tiszteletbeli elnökét javasolta, amit a közgyûlés elfogadott. Kolozsvári András levezetõ elnök megköszönte a bizalmat, majd köszöntötte a megjelent vendégeket, a Megyei Polgárõr Szövetség küldöttségét: - Gyarmati Lajosnét, elnökségi tagot, és Csorbáné Szónya Kornélia irodavezetõt, Aranyi István r. ezredest, megbízott kapitányság vezetõt, Tóth Ferenc Polgármester urat, Hidvégi László alpolgármestert, Dr. Kovács Zoltán r. alezredest, a Komádi Rendõrõrs parancsnokát, valamint a támogatóikat, valamennyi jelenlévõ polgárõrt, és családtagjaikat.

 

A helyi Mûvelõdési Házban gyûltek össze február 10-én az 5 éves jubileumát ünneplõ polgárõrség tagjai és a megjelent vendégek.

 

Új vezetõket választottak a közelmúltban a Csökmõi Zenebarátok Egyesület tagjai.

Sok vita alakult már ki a Nagyerdõ körül. Miért nem igényeljük magát az erdõterületet? Tegyünk egy javaslatot a napirendbe, igényeljük közvetlenül a Nagyerdõt, a parkerdõt – mondta Gondola Zsolt Zoárd a debreceni közgyûlésen. Mit felelt Kósa Lajos? A cikkbõl kiderül!

« 1. oldal »