2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az elemzõk az év hátralévõ részében nem számítanak további kamatcsökkentésre, miután a monetáris tanács kedden a várakozásoknak megfelelõen 10 bázisponttal, 2,5 százalékra, újabb történelmi mélypontra mérsékelte a jegybanki alapkamatot.

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal, 2,70 százalékra, újabb történelmi mélypontra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. Elemzõk 10 bázispontos kamatcsökkentést vártak.

2013. augusztus 29. Az újabb jegybanki csökkentés után már elképesztõen alacsony szintre esett a forintkamat. A hitelfelvételi kedv azonban mégsem támad fel. Úgy érzékeljük, emögött részben éppen az átláthatónak nevezett árazás miatti félelem állhat.

2013. május 29. A jegybanki kamatcsökkentés után már a korábban jól fialó folyószámláknál is a nullához tart a kamat. A tartós lekötéseknél is sok a villámgyors csökkentés. A régebbi hitelekkel rendelkezõk a kamatesésbõl nem sokat vesznek észre, de kivételek azért akadnak.

2013. május 14. Hétfõn több betétet is elért a kamatcsökkentés, szerdától pedig további vágások várhatók. Sorra dõlnek ki a még tûrhetõ feltételeket kínáló konstrukciók. Rosszul járnak az apránként megtakarítók és a hosszú távon gondolkodók is.

« 1. oldal »