2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Ha nagy a baj, a világért se várjon az újévig, menjen orvoshoz!

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetõi Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

A gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek advent idején közösen, változatos programokkal készülnek az ünnepre.

A legújabb elõrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sõt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.

Öt hét alatt több mint 385 ezer hívás, illetve sms érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 19. alkalommal meghirdetett adventi pénzadománygyûjtõ telefonszámára, a 250 forintjával számolt adományok így elérik a 96,3 millió forintot - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Karácsony második napján számít lehûlésre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A település önkormányzata, valamint a helyi mûvelõdési ház közös szervezésében december 12-én közös karácsonyváró ünnepségre került sor Nyíracsádon.

Ég a harmadik gyertya2014-12-18 11:23:20

Advent harmadik vasárnapján, karácsonyi zene és mûsorok kíséretében meggyújtották a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

Karácsonyi hangulatban2014-12-17 10:11:23

Az ünnep közeledtét jelzi Körösszakál központjában felállított betlehemes. A kompozíciót a polgármesteri hivatal és a helyi könyvtár dolgozói készítették el.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni.

Decemberben akár 15 százalékkal, fejenként 9 kilóra is növekedhet az átlagos papírfelhasználás az ünnepi vásárlási láznak köszönhetõen - közölte az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) pénteken az MTI-vel.

Dobozba csomagolt karácsony2014-12-13 16:36:10

A Debrecen Gladiators amerikai futball csapat Karácsonyi Cipõsdoboz Adománygyûjtõ Akciót szervez az Aktív Fitness Szabadidõ Centrum együttmûködésével.

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi idõszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel - derült ki egy reprezentatív felmérésbõl, melynek célja egy nagyszabású adománygyûjtés minél hatékonyabbá tétele volt.

Szinte egyszerre jelentek meg a fenyõfaárusok a megyeszékhelyen.

A második gyertya is ég2014-12-08 09:51:14

Téli viseletbe öltözött hagyományõrzõk, pásztorok keltek útra vasárnap délután a városházától, és mentek a fõtéri óriás karácsonyfához, ahol dr. Barcsa Lajos alpolgármester, Fekete András parochus, a görög katolikus egyház képviselõje és Sipos Barnabás ortodox pap, az ortodox egyház képviselõje közösen gyújtották meg a második gyertyát.

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképébõl, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évrõl-évre erõsödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Az adventi idõszak sok veszélyt rejt magában, mivel az ünnep elõtti készülõdésben és karácsonykor is mécsesekkel, gyertyákkal teszik hangulatosabbá az emberek lakásaikat.

Az európai férfiak 30 százaléka 91 ezer forint fölött költ karácsonyi ajándékra, míg a nõk csupán ötöde ad ki ekkora összeget - derül ki az Intel Európa karácsonyi ajándékvásárlási szokásokkal kapcsolatos, tíz európai országban végzett kutatásából.

Az elõzetes számítások szerint decemberben 3-4 százalékkal nõhet az áruházi költés, 775-785 milliárd forintot fordíthatnak a vásárlók élelmiszerekre és különbözõ iparcikkekre, az üzemanyagot nem számolva - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerdán.

Az ünnepek után feleslegessé vált fenyõfákat a kijelölt gyûjtõhelyekrõl elszállítják. Komposztálni nem könnyû, de néhány praktikával lehetséges.

Mi ez a rettenetes köd?2014-01-04 20:15:19

Napok óta és még legalább a jövõ hétig köd borítja az országot. A Dunántúlon olyan volt a karácsony, mintha egy szürke felhõbõl tûntek volna elõ a kivilágított fenyõfák, Budapesten pedig még január elején is Budát siratja Pest. Az Index szerkesztõsége felé haladva ma reggel úgy tûnt, a Margitsziget is elveszett. Joggal kérdezzük felháborodottan, mi ez az idõ?!

Mindenki Karácsonya2013-12-29 17:07:52

Hajdúszováton a Községi Önkormányzat 4. alkalommal rendezte meg december 21-én a “MINDENKI KARÁCSONYÁT”

Sokéves hagyományként Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készültek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

December 23-án már sokadik alkalommal tartották a falu karácsonyi ünnepét: a Lorántffy-parknál a szépen feldíszített fenyõk, a betlehemi jászol igazi karácsonyi hangulatot árasztott az esti órákban.

A karácsonyi, szilveszteri tûzesetek megelõzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

« Előző « 2. oldal »  Következő »