2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Kiss Csabáéknak halálfélelme volt, megmentették a patkánymérget evett férfit.

Ma 29 éve, hogy felrobbant a csernobili atomerõmû negyedik reaktora.

Beindult a mezõgazdaság, a tavaly kidöglött kukorica is terem már, bár a termés még nem a régi a vörösiszappal elöntött területeken. Devecserben az iszap által letarolt részen termesztett növényekkel fognak fûteni, a Torna-patakba azonban továbbra is folyik a habzó csurgalék, és esõ után is vöröslik a víz. Mennyire állt helyre Devecser és Kolontár élõvilága?

 

Illusztráció HBN Archív
Debrecen – Más években ilyentájt, április elején régiónkban már javában zöldellnek a kiskerti veteményesek, például a hónapos retek, a korai borsó, a hagyma, a mák, a petrezselyem.

 

Tûz ütött ki kedd hajnalban egy szarvasmarhatelepen Püspökladány és Nádudvar között; a lángok munkagépeket és állatokat is veszélyeztettek, az oltás még tart - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Szinte nincs olyan terület biharban, bármerre indulunk, hogy ne találkoznánk belvízzel. Merre csak a szem ellát, víz,víz,víz. Megteltek a csatornák, a mezõgazdasági területek jelentõs részét víz borítja,megnehezítve a betakarítást és az elõkészítõ munkálatokat...

Csütörtökön - helyi idõ szerint délelõtt 10-kor - hallgatja meg Washingtonban a Mexikói-öböl olajkatasztrófáját vizsgáló kongresszusi bizottság a British Petrol cég vezetõjét.

Nem temethetik el a gyászoló családok az Atlanti-óceánba zuhant Airbus magyar áldozatait.

« 1. oldal »