2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Támadhat a csendes gyilkos2015-01-28 17:15:23

Évrõl-évre több tucat ember szenvedi el ezt háztartási balesetet.

Tûzoltóautóval ütközött egy személyautó hétfõn dél körül a Mikepércsi úton.

Kigyulladt egy körülbelül 90 négyzetméteres családi ház tetõszerkezete ma reggel Bojton. A lakóházban öten tartózkodtak, mindannyian sértetlenül hagyták el az épületet.

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertõl a kéményseprési közszolgáltatást egy a kormány honlapján szerdán megjelent törvénytervezet szerint.

Az elmúlt évben elvégzett ellenõrzések során minden negyedik szórakozóhely esetében talált tûzvédelmi hiányosságot az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKI) - tájékoztatta pénteken az OKF helyettes szóvivõje az MTI-t.

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertõl a kéményseprési közszolgáltatást egy a kormány honlapján szerdán megjelent törvénytervezet szerint.

A megyei és járási önkéntes mentõszervezetek után a városi mentõszervezetek minõsítését is megvalósítja az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF szóvivõje kedden az MTI-t.

Az utóbbi években folyamatosan csökken a kéménytüzek száma az országban - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Lakóháznak csapódott Mikepércs belterületén egy személyautó hétfõn, négyen megsérültek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Hárman lettek rosszul a szén-monoxid miatt a hét végén, de sok más baleset is történt megyénkben.

A mûszaki mentés idejére a Szabó Lõrinc utcát teljes szélességében lezárják.

Tûz keletkezett egy családi ház konyhájában vasárnap hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalu Semmelweis utcájában.

Az év egyik legelsõ tûzoltó vonulása csirkeólhoz zajlott: a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Berekböszörményben kapott lángra egy 75 négyzetméteres építmény.

Tizenegy új, összesen 2,5 milliárd forint értékû tûzoltóautót és mobillabort állított üzembe csütörtökön az BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az MTI-t az OKF helyetteses szóvivõje.

Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos esõ, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfõn este az M1 Híradójában.

A hétvégén megkezdõdött a négy héten át tartó adventi idõszak. Ilyenkor a hagyományoknak megfelelõen sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. A karácsonyi idõszakban is sok gyertyát és mécsest használnak díszítésként, de ezek nem megfelelõ használata könnyen vezethet balesethez vagy tûzesethez. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnep idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égõ mécseseket.

Hajdú-Bihar – A debreceni Acsádi úton egy oxigénpalack is felrobbant a tûzben.

Téli üzemmódban a közlekedési szervezetek és a védelmi szolgálatok.

A tûzesetek megelõzése érdekében a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet mindenszentek ünnepe és halottak napja elõtt az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF).

A Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósága a Magyar Tûzoltó Szövetséggel közösen kiírt pályázatán induló mind a nyolc megyei tûzoltó-egyesület sikeresen szerepelt, szinte százszázalékosnak mondható a megpályázott és az odaítélt támogatás aránya – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia fõhadnagy.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Hajdú-Bihar Megyei Területi Tûzmegelõzési Bizottság az idén õsszel is felhívja a lakosság figyelmét a fûtési szezonnal összefüggõ káresetek megelõzésének lehetõségeire és módszereire.

Farkasék otthona tönkrement, de ki mivel tud, segít, így egy hét múlva visszaköltözhetnek.

Az õszi szüreti idõszak közeledtével a mustgáz veszélyére hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF), amelynek adatai szerint átlagosan évi ötven alkalommal riasztják mustgázzal kapcsolatos balesetekhez a tûzoltókat.

Szabadtéri rendezvényeken, szórakozóhelyeken tartott ellenõrzést a katasztrófavédelem; 232 szórakozóhely közül 69-nél tártak fel valamilyen biztonsági kockázatot, egyet közülük be is zárattak – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Kigyulladt egy gabonatábla Komádi határában szerda délután – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivõje az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »  Következő »