2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A gyakorivá vált halálos kimenetelû balesetek miatt egyre szigorúbb a hatóság.

Hat tûzesethez és két mûszaki mentéshez hívták a katasztrófavédelem ügyeleteseit szombaton: négy esetben, kisebb kiterjedésben avar égett megyénkben, Debrecenben egy szeméttároló, valamint egy derecskei lakóházban párna gyulladt ki.

A fûtési szezon kezdetével egyre több a kéménytûz, a füstmérgezéses eset, naponta riasztják a tûzoltókat robbanások és szén-monoxid-mérgezések miatt, pedig az ilyen esetek többsége kellõ odafigyeléssel és felkészüléssel megelõzhetõ lenne – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) összesítése szerint közvetlenül 206 ezer embert veszélyeztetett az árvíz, közülük 1570 ember kellett kitelepíteni. Az árvíz miatt több mint 100 útszakaszon volt érvényben forgalomkorlátozás - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

700 ember állhat a gátakra Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – A hivatásos katasztrófavédelem 700 önkéntese tett esküt megyeszerte szombaton délelõtt

Nádudvar – Mihályhalmánál, Nádudvar külterületén, a volt lõtérnél nagy területen ég az aljnövényzet a Hortobágyon – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje.

Gyakorlatoztak a polgári védelmisek április 20-án Csökmõn, másnap Darvason, ma pedig Zsákán. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázati támogatásból tudta megszervezni ezt a képzést a Berettyó folyó melletti településeknek.

« Előző « 4. oldal »