2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A kaukázusi medvetalp veszélyes növény, megérintve felhólyagosodhat a bõr, szembe kerülve pedig akár vakságot is okozhat.

Magyarországon csak néhány helyen fordul elõ a súlyos allergiás reakciókat kiváltó kaukázusi medvetalp, de a gyomnövény gyors szaporodásra képes - válaszolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Magyarországon is megjelent a kaukázusi medvetalp, amely égési sérüléseket, súlyosabb esetben akár vakságot is okozhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már kaszálni is kellett. A nehezen irtható növény a szomszédos Kárpátalján már most is nagy területeket borít.

Magyarországon jelenleg gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelent a kaukázusi medvetalp, fontos viszont megakadályozni, hogy elszaporodjon – mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

Magyarországon csak néhány helyen fordul elõ a súlyos allergiás reakciókat kiváltó kaukázusi medvetalp, a gyomnövény ugyanakkor gyors szaporodásra képes – válaszolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI kérdésére kedden.

« 1. oldal »