2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Felrobbant egy ház kazánja Nagyhegyesen, egy idõs nõ azonnal szörnyethalt. Az asszony unokáira vigyázott, a gyerekek épp tévéztek. A nagymama valószínûleg be akart gyújtani a kazánba, amikor az felrobbant. A katasztrófavédelem vizsgálja az esetet. Az RTL riportja.

Egy ember életét vesztette a Nagyhegyesen hétfõn történt kazánrobbanás következtében. Mint azt a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese elmondta, egy 80 négyzetméteres, vályogból készült családi ház melléképületében robbant fel egy vegyestüzelésû kazán.

Több mázsa vasat lopott el2015-04-05 08:42:11

A debreceni rendõrök elfogták azt a helyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint vasanyagot tulajdonított el egy ingatlan udvaráról.

Egy uniós rendelet alapján szeptember 26-tól csak kondenzációs gázkazánokat lehet forgalomba hozni, a rendeletben biztosított kivétel szerint azonban a gyûjtõkéménnyel rendelkezõ társasházak számára ezt követõen is engedélyezett a hagyományos kazán vásárlása, illetve használata - közölte az Energiahatékonysági Intézet az MTI-vel.

Szeptember 26-ától automatikusan hatályba lép Magyarországon is az az uniós rendelet, amely éves átlagban mérve a legalább 86 százalékos hatásfokú gázkazánok forgalomba hozatalát engedélyezi.

Itt van az õsz, itt van újra – és vele együtt az avarégetés, füstölés.

Régiónként eltérõ beadási határidõket jelölt meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Fûtéskorszerûsítés (kazáncsere) pályázat problémamentes benyújtása érdekében, valamint a nagy érdeklõdésre tekintettel – közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

Hétfõ délutánra végre megjelentek a kazáncsere-pályázat részletei az ÉMI honlapján.

Megjelent a lakossági fûtésrendszer korszerûsítésére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció már elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. oldalán.

« 1. oldal »