2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A rendõrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást azzal a helyi férfival szemben, akit bûncselekmény elkövetése közben értek tetten a járõrök Hajdúböszörményben.

A Magyar Kerékpárosklub elemezni fogja a nemzetközi tapasztalatokat és baleseti statisztikákat, de elsõ blikkre nem tartja jónak, hogy ezentúl alkoholos állapotban is engedélyezett a biciklizés – mondta a szervezet kommunikációs vezetõje.

A kerékpárra szerelhetõ gyermekülések veszélyeirõl, valamint a gyermekeknek és felnõtteknek vásárolt sporteszközök biztonságáról kérdezték a szakértõket.

Kerékpárosok figyelem!2014-06-04 09:08:31

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság a biztonságos közlekedés és a balesetek megelõzése érdekében néhány jó tanáccsal szolgál a kerékpárosok részére.

Nettó 98,9 millió forintból kívánja kiépíttetni Gyõr Megyei Jogú Város Önkormányzata a kerékpárkölcsönzõ közösségi közlekedési rendszert - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítõben jelent meg.

Kerékpárút épül Debrecen és Mikepércs között, a beruházást 485,5 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam – közölte a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense kedden az MTI-vel.

A város négy pontjára telepített dokkolóállomásokkal és 30 speciális kerékpárral indították el kedden Hévízen a mintegy 90 millió forintból megvalósított közösségi kerékpárrendszert.

Néhány szabály betartásával elkerülhetjük, hogy tolvajok kezébe kerüljön a kerékpár.

Egy most induló projekt jóvoltából 80 kilométerre nõhet a bicikliút hálózat hossza.

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság figyelemfelhívó táblákat helyez ki a megyében.

Közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót szervezett az önkormányzat a rendõrséggel.

Láthatóságot segítõ eszközöket osztottak a rendõrök Hajdúnánáson.

Õsszel az utakon2013-10-17 19:00:14

Hasznos tanácsok az õszi közlekedéshez.

Új elõírások vonatkozhatnak a kerékpáros közlekedésre a kormány rendelettervezete szerint: a biciklista is viselhetné az elsõ és a hátsó lámpát, továbbá megengednék a villogó lámpa használatát is.

Menõ kütyü: hi-tech biciklilámpa
A biciklik tuningolási lehetõségei is lassan elérnek az autók szintjére. A Revolights-al szó szerint “villoghatunk” a haverok elõtt!

Pocsaj, kerékpár lopás2012-11-18 09:32:43

Két tolvaj a kerítésen keresztül jutott be egy pocsaji ház udvarára, majd onnan két kerékpárt lopott el.

Biciklitolvajok kerültek õrizetbe Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe kedden a berettyóújfalui kapitányság nyomozói.

Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe tegnap a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozói.


Debrecen – “A fene bánná, hogy néhány ezer forinttal drágul a mûszaki vizsga, ha csak ez terhelné pluszban az autósok pénztárcáját. Csakhogy a benzinkútnál már jó ideje 450 forint körüli áron mérik a benzint, a szervizben hatezer forintos óradíj alatt a franciakulcsot se nagyon emelik fel a szerelõk, a kötelezõvé tett gyerekülés és telefon-kihangosító szett is egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltem a 400 forintos óránkénti parkolási díjról, ami a fõvárosi ötödik kerületivel vetekszik” – válaszolta érdeklõdésünkre János, miközben már a sokadik 200-as érmét nyelette el a Dósa Nádor téri parkolóautomatával. Ügyintézni indult…

A Bihari Természetbarát Egyesület is csatlakozott az országos Critical Mass mozgalomhoz, hogy kerékpáros felvonulásukkal jelezzék, kiállnak a környezetbarát, tiszta és csendes kerékpáros közlekedés mellett.

Kósa Lajos több hajdú-bihari képviselõtársával együtt kedden reggel fél kilenckor kerékpárral indul Debrecenbõl Budapestre.

« Előző « 2. oldal »