2024. április 24. Szerda, György.
 

A pénztárgépeket a jogszabály szerint minden évben felül kell vizsgálni, közeleg az elsõként bekötött online kasszák éves, kötelezõ felülvizsgálatának határideje - hívta fel a figyelmet a Laurel cégcsoport hétfõn.

A hajdúváros vezetõségét hétfõn tájékoztatta a multi bezárásáról Ignácz János, a Tesco-Global Áruházak Zrt. régióigazgatója.

Az év második negyedévében szinte minden szektorra a bõvülés volt jellemzõ.

Az Országgyûlés törvényalkotási bizottsága keddi ülésén több módosítást javasolt az Áder János köztársasági elnök által visszaküldött törvényekhez. Ezek alapján a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma a kisebb árbevételû üzletekre is kiterjedhet.

Szigorodnak az élelmiszerek jelölésének törvényi elõírásai szombattól, ekkor lép hatályba a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló, közvetlenül alkalmazandó uniós rendelet - közölte a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda kedden az MTI-vel.

Az online vásárlás népszerûsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején ennek a veszélyeire figyelmeztet a Budapesti Békéltetõ Testület és a BDO Magyarország csütörtöki közleményében.

A jövõben az elõrecsomagolt élelmiszereken nagyobb betûmérettel és könnyebben észrevehetõ helyen lesznek olvashatók mindazok a kötelezõen feltüntetendõ adatok, amelyek a vásárlók könnyebb eligazodását segítik – az errõl szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Mosószernél, öblítõnél és dezodornál kiemelkedõen kedvezõ a trend.

Az interneten keresztül külföldrõl rendelt áruk fokozott ellenõrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértõ árut megsemmisítik.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az idei nyári kiárusítások alatt az árzuhanások mértéke és a kiárusításba vont cikkek köre is szûkebb lehet a korábbiaknál.

Az elmúlt napokban ugrásszerûen megnõtt az idõseket megcélzó árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok száma – tájékoztatta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-t.

Tudják, hogy miért érdemes, de magas ára miatt még mindig kevesen vásárolják a magyar élelmiszereket a hazai fogyasztók.

A magyarok 60 százaléka „haspók-típusú” fogyasztó; azt eszi, ami jólesik.

Jövõ szerdán ugyan lejár az online pénztárgépekhez igényelhetõ 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének lehetõsége, ám a közeli határidõ ellenére továbbra is jelentõs azoknak a kereskedõknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutnak hozzá a pénztárgéphez április 30-áig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára az MTI kérdésére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) is érkeztek jelzések a Novatek típusú online pénztárgépek problémás mûködésével kapcsolatban – írta a szervezet a Napló által április 3-án feltett kérdésekre.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az idén is fokozott húsvéti ellenõrzést tart – közölte az NFH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Üzemszerûen beindult az onlinepénztárgép-rendszer, már 65 ezer gép üzemel, a NAV-hoz pedig 152 millió bizonylat érkezett eddig 353 milliárd forint bruttó értékben – közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel csütörtökön.

Határidõn túli kasszák2013-12-05 20:25:07

Március 31-ig szállítja le a Samsung pénztárgépek forgalmazója a készülékeket.

Létszámleépítés, vagyonfelélés, egy helyben topogás – az elmúlt öt év mérlege.

Az adóhatóság szerint a kiskereskedelmi adatok jelentõsen árnyalják a cigaretta feketekereskedelmérõl megjelent híreket; bár a cigaretta forgalma csökkent, a cigarettára átszámított fogyasztási dohányt is tekintve az értékesített mennyiség mindössze 0,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, miközben a dohányzási szokások is átalakultak.

A hûségkártyás programoknál ezer forint kedvezmény eléréséhez legalább ötvenezer, de akár több százezer forintot is el kell költeni. Cserében a cégek lényegében ingyen jutnak vagyonokat érõ fogyasztói adatbázisokhoz, akik így azt is könnyen fel tudják térképezni, hogy kinek melyik a kedvenc bora.

Készül a sertésáfa2012-10-18 13:43:29

Készül a sertésáfa
Hajdúböszörmény - Egyetért a sertéshús kereskedelem kifehérítését célzó törekvésekkel Erdélyi Zoltán, a Hajdúböszörményi Mezõgazdasági Zrt. vezérigazgatója, azonban tart attól, hogy a fordított áfa bevezetése a kisebb cégeknek akár a véget is jelentheti.

Májusban 205 milliárd forinttal többet tett ki a kivitel értéke, mint a behozatalé.


Nézze meg, hogy mely vállalkozások vannak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön teszi közzé a kiskereskedelem márciusi adatait.

« Előző « 2. oldal »  Következő »