2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Eddig összesen 680 állampolgársági kérelem érkezett, és csaknem 630 ezren már le is tették a magyar állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek, egyúttal jelezve: több mint 22 ezer kérelmet utasítottak el. A helyettes államtitkár kitért arra is: az államreform program részeként egyszerûsítések várhatók az állampolgársághoz kapcsolódó közigazgatási eljárásokban.

A nemzetpolitikai államtitkárság lejáratásnak tartja az Index hírportál cikkét, amely arról szólt, hogy pénzért lehet állampolgársághoz jutni az egyszerû honosítás leple alatt. Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár közölte, hogy jogi lépéseket kezdeményez a közzétevõ médiummal szemben. Mint mondta, az elmúlt idõszakban több intézkedés is született annak érdekében, hogy a visszaélések lehetõségét kizárják, például a nyelvtudást többször is ellenõrzik.

Az Ukrajnával hatályban lévõ egyezmény alapján csak azon ukrán és magyar állampolgárok lehetnek jogosultak nyugellátásra, akik életvitelszerûen Magyarországon élnek - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma.

A legszigorúbb államigazgatási ellenõrzés mellett és szükség esetén rendõrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes kedden az MTI-nek.

Kormányzati prioritás, hogy 2018-ra egymillióan szerezhessék meg a magyar állampolgárságot és élhessenek az ezzel együtt járó joggal - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs helyettes államtitkára kedden Szentendrén, a 26. Kárpát-medencei fõiskolás táborban.

Eddig több mint 650 ezer magyar állampolgársági kérelem érkezett és már mintegy 600 ezren le is tették az állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár csütörtökön Tusnádfürdõn az MTI kérdésére. Jelezte: az õsszel elkezdõdik az állampolgársághoz kapcsolódó jogrendszer teljes körû áttekintése, ami a jövõ év végére zárulhat le.

Már az interneten is kérhetik a választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztrációjukat a határon túl élõ kettõs állampolgárságú magyarok.

Szlovák retorzió! Megszavazta a pozsonyi parlament az állampolgársági törvény módosítását. Eszerint, ha valaki kéri a magyar állampolgárságot, akkor elveszti a szlovákot.
Az Országgyûlés szerdai ülésén 344 igen, 3 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta a magyar állampolgársági törvény kettõs állampolgárságra való kiterjesztésérõl szóló módosítását.
A magyar állampolgársági törvény módosítását ellenzõ határozatot fogadott el a szlovák parlament. Ebben nyugtalanságának ad hangot amiatt, ...
Rendkívüli ülést hív össze keddre a szlovák parlament a magyar állampolgársági törvény módosítása miatt. Errõl hétfõi ülésén határozott ...
« 1. oldal »