2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Xv. Bihar-Bihor Expo 2012-04-17 16:06:44


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

 


Felhívjuk minden kedves látogatónk figyelmét, hogy a
Berettyóújfalui Sport Egyesület centenáriuma alkalmából rendezett kiállítás már csak 5 napig látogatható a Bihari Múzeumban!
Bõvebb információ:

 

Angyal Imre, darvasi születésû tanár-amatõr festõ alkotásaiból nyílt kiállítás 2011. november 24-én a csökmõi Faluházban.

Berettyóújfalu, Debrecen - L. Ritók Nóra grafikusmûvész, tanár, tankönyvszerzõ, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény igazgatója, aki a hátrányos helyzetû gyermekek nevelését-oktatását vállalta fel, 2016-ig a Magyar Tehetség Nagykövete.


Földes – Balásházy János neve 35 éve fémjelzi a szép kertészeti növényeirõl, gyümölcseirõl, országosan ismert közösségi munkájáról méltán híres kertbarát kört.


Debrecen, Derecske - Három intézmény gyûjteményébõl állt össze a debreceni tárlat.

 


Derecske - Tizenöt év alatt félezernél is több grafikai lapot adományozott Derecskének a mûvésztelep.

 

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Biharkeresztesen a Bihar-Bihor Expot. 2011. április 15-én kiállítók standjaival népesült be a sportcsarnok.

Úgy állítottuk össze a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó programjainkat, hogy minél több generációt és minél több embert vonzzon – mondta Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere csütörtökön este, a nagyváradi Lajtos Éva képzõmûvész kiállításának megnyitóján.

Sok érdekes programot kínál a csökmõi Faluház a kultúra kedvelõinek az év utolsó heteiben. December 13-án a Szeredás együttes lépett náluk színpadra, 17-én pedig László Károly keramikus csempéibõl nyitottak meg egy kiállítást.

Az idei kistérségi adventi népmûvészeti kézmûves kiállításon és vásáron egy igazi szenzációval rukkoltak elõ.

Csökmõ és Szeghalom után most Nagyváradon állított ki Szarkáné Bíró Piroska, a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola grafika tanárnõje. A kiállítást szeptember 28-án nyitották meg.

Tizenöt kortárs mûvész 53 remekbeszabott grafikájával zárult idén a megyében egyedülálló grafikai mûvésztelep. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Régi és új sással bekötött székek, hárságyak és karos padok tekinthetõk meg a „Székfaragó mesterek az Érmellékrõl” címû, dr. Kéri Gáspár gyûjteményébõl összeállított kiállításon, mely hétfõn nyílt a biharkeresztesi helytörténeti gyûjteményben.

Az év kreatív ígérete2010-06-04 17:25:07
Pénteken nyílik az „Az év kreatív ígérete“ címû pályázatra érkezett munkákból kiállítás a Millenárison. A pályázat mottója: Ami tetszik a világból – mutasd meg másoknak is!
Az egész világon egyedülálló auschwitzi fotósorozatból nyílt kiállítás Zalaegerszegen. Az úgynevezett Auschwitz Album képei egy kárpátaljai zsidó csoportot mutatnak be a haláltáborba való megérkezésüktõl egészen addig, ...
A Nagyváradi Tibor Ernõ Galéria mûvészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmõn, a Faluházban. A megnyitót értékes produkciók színesítették.
Torta bemutató és vásár2009-11-23 08:53:19

Torta bemutató és vásár volt Csökmõn, az Edina Cukrászdában november 21-én délelõtt. A rendezvényre sok érdeklõdõ ellátogatott.

Újra bihari vállalkozókkal, termelõkkel népesedett be a Kabos Endre Városi Sportcsarnok Berettyóújfaluban. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Bihari Számadó Napok idén október 15-tõl 17-ig zajlanak.

Debrecen – Kiállítás, szakmai konferencia, valamint vásár és bemutató várja az érdeklõdõket a hét végén a nemzetközi fazekasfesziválon, amelyet immár hatodszor rendeznek meg a cívisvárosban.

Földes - Szalmadíszek, csuhé dísztárgyak, gyermekjátékok, aratókoszorúk, gyöngyfûzéssel készült ékszerek, fafaragások mellett a közelgõ Húsvéthoz kötõdõen különbözõ technikával készült hímes tojásokat-
köztük egy gyönyörûen díszített strucctojást-is láthat a Földesre látogató.

  Élethû kis faszobrocskák, mind-mind a hajdani népi életet ábrázolják. Festmények, amelyek a pásztorélet, paraszti munkák egy-egy pillanatképét örökítik meg.

« Előző « 3. oldal »  Következő »