2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Az “Év orvosa” – díjat idén dr. Kincses Béla gáborjáni háziorvos kapta, ezzel együtt egy kamarai díj is gazdára talált, a Hagymási-emlékérem, amit azért alapított 2009-ben a megyei orvosi kamara, hogy elismerhessék azon kollégák munkáját, akik hosszú idõn keresztül, önzetlenül, sokat tettek a kamaráért.

Bereczné Eszterhai Valéria, a Debreceni Vízmû Zrt. gazdasági igazgatója a víz világnapja alkalmából Kvassay Jenõ emlékérmet vehetett át Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától március 19-én, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen.

Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Pintér Sándor belügyminiszter az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kedden Budapesten – ismertette a kormany.hu. A díjazottak között ezúttal is találunk megyénkbeli kiválóságokat.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.


Szívbõl gratulálunk az idei városnapi kitüntetetteknek: PORKOLÁB LAJOS, DOBAI IM
RÉNÉ, SZATMÁRI LAJOS ISTVÁNNÉ, BOKOR SÁNDOR, KURTÁN MÓNIKA, PATYÁN LÁSZLÓNÉ, SZILÁGYI JENÕ, BORSÓS KRISTÓF, VARGA ZSIGMOND, BOTTÓ MIHÁLY

- Kedves Ricsi! Elõször is gratulálok a kitüntetésedhez! Mit éreztél akkor, amikor kimentetted a fuldokló gyereket a Körösbõl? Ehhez biztos nagy bátorság kellett, hiszen az életedet is kockáztattad. Tudom, hogy megviselt a tavalyi életmentés, illetve az ott történt esemény, de szeretném azért, ha röviden mégis beszélnél errõl!

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

Az országban sok helyen vérhiányról számolnak be a Vérellátó Állomások. Nagy öröm, hogy Komádiban minden egyes véradáson nagyon sokan szoktak jelentkezni. A lakosság létszámához viszonyítva 50-60 fõ.

Wilhelm Conrád Röntgen, a róla elnevezett röntgensugárzás feltalálója halálának napját, február 10-ét az Európai Radiológus Társaság az I. Európai Radiológiai Nap megünneplésének javasolta, melyhez 18 ország, köztük Magyarország is csatlakozott. Hazánkban ezen a napon öt helyszínen ünnepeltek, egyebek közt a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban is.

Jó tanuló és jól sportoló diákokat jutalmazott a megyei önkormányzat és a megyei diáksport szövetség a Megyeháza Árpád-termében.

A pedagógus legnagyobb elismerése a diák sikere,de a megyei önkormányzat is díjazza a kiemelkedõ tanári munkát. Kedden 41 pedagógus vehetett át dicsérõ oklevelet a Megyeházán.

Budapesten, az Uránia Filmszínházban adták át a 2009-es év Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója díjakat 2010. március 22-én. Somogyi Edina fekvenyomó világbajnok, a berettyóújfalui Eötvös József Szakképzõ Iskola tanulója Dr. Hiller István oktatási minisztertõl vehette át a kitüntetést.

Halála napján - 2009. július 3-án - vehette volna át a Berettyóújfalui Kórház fennállásának 75. évfordulója alkalmából alapított Makó István Emlékérmet Dr. Perezné Szabó Ibolya, a kórház központi mûtõs szakasszisztensi-mûtõssegédi szakszolgálat vezetõje. Kitüntetését sajnos már nem érhette meg.


« 1. oldal »