2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Valószínûleg az utóbbi 30 évben voltak a legforróbbak a nyarak az elmúlt több mint két évezredet tekintve - állapították meg tudósok egy újonnan megjelent tanulmányban, amelyben történelmi dokumentumok és fák évgyûrûi alapján rekonstruálták az elmúlt csaknem 2100 év hõmérsékletét.

Sok tévhit kering a villámlásról, amit felesleges betartani, a jó tanácsokat viszont érdemes megfontolni annak, aki szeretné elkerülni a villámcsapást.

Bár délutánra már kis enyhülést, üdítõ záporokat és zivatarokat ígérnek a meteorológusok, az ország nagy részén marad a 31-36 fokos hõség. Néhány tipp azoknak, akik már nem bírják a kánikulát.

Életünk kilencven százalékát zárt térben töltjük. Hinnéd-e, hogy konyhánk levegõje idõnként szennyezettebb lehet, mint például a fõutaké. Pedig lehet.

A jelenlegi extrém melegben egy átlagos lakás hûtési költsége - már amennyiben van benne klíma - a megszokott többszörösére nõhet. Felmérésünk szerint az elmúlt 20 évben harmadával nõtt az áramfogyasztás a nyári hónapokban.

Itt a nyár és a kánikula, amivel az energiaszámlák megugrása is természetes jelenség. De ennek nem kell így lennie, ha betartod a különösen nyári idõszakban hasznos tippeket.

 

A jelenlegi extrém melegben egy átlagos lakás hûtési költsége - már amennyiben van benne klíma - a megszokott többszörösére nõhet. Egy otthon hõmérsékletének 1 fokkal való csökkentése ugyanis háromszor több energiát emészt fel, mint 1 fokkal való felfûtése.

« 1. oldal »