2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A településeink nem zárkóznának el a lehetõségtõl, de lennének bizonyos feltételeik.

Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja: március 15-tõl sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem. Szalayné február közepén került be elõször a hírekbe, amikor nyílt levélben szólt be tankerületi vezetõjének, miután a Klik a miskolci tanártüntetés miatt elmaradt órák miatt rászállt Pukli Istvánra.

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivõje az MNO-nak megerõsítette azon állítását, hogy a szekszárdi Garay János Általános Iskolából bekérték azoknak a nevét, akik nem voltak betegek, és nem mentek iskolába február 29-én.


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

A polgármester nem segíthetett a gázról lekapcsolt Gyöngyöstarjáni Általános Iskolának, mert nem volt hozzá jogköre. A hír mindenkit váratlanul ért. Az emberek véleménye megoszlik a Klikrõl. Valaki szerint túloznak a szervezetet ostorozó kritikák, más viszont dílereknek tartja õket. De miért nincs fûtés a polgármesteri hivatalban sem?

Fizetésük csaknem egyharmadát kapják meg pluszban a honvédelmi és rendvédelmi dolgozók. Az emelés július 1-jétõl érvényes, tehát a katonák és a rendõrök elõször augusztusban kapnak emelt összeget. Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók fizetése is emelkedik július1-jétõl, a diákhitel kamata pedig alacsonyabb lesz. A szocpol helyébe lépõ csokot a korábbinál többféle lakás vásárlására lehet majd igénybe venni, igaz, milliókhoz csak a drágább otthont vásárlók juthatnak majd.

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönzõ programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erõsítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit – tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

Több mint 3,5 milliárd forintos uniós támogatásból teljes körû iskolai egészségfejlesztés valósulhat meg, a program célja az egészséges életmódra nevelés és a sport népszerûsítése - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hétfõn az MTI-vel.

A programok képzéseire javító- és osztályozó vizsgáik eredménye alapján 2014. szeptember 1-jéig még beiratkozhatnak a tanulók.

Az õsszel induló 2014/2015-ös tanévben összesen 103 állami és öt nem állami fenntartású intézmény kapta meg a jogosultságot a köznevelésben a felzárkózást segítõ, úgynevezett híd programok elindítására; az állami iskolák közül 95 tartozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) irányítása alá, nyolc intézmény a Földmûvelésügyi Minisztérium szakiskolája – tájékoztatta a Klik kedden az MTI-t.

Több ezer diákot ért el az olvasást népszerûsítõ program, a kisiskolásokat meséléssel, a nagyobbakat egyebek között vetélkedõkkel ösztönözték az olvasásra – számolt be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.

A KLIK Berettyóújfalui Tankerületének sikeres pályázatának eredményeként lehetõség kínálkozott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor megrendezésére a Bihari térség több iskolájában.

Kulcs helyett tábor van2014-06-26 10:19:15

A szülõknek megnyugtató, a gyermekeknek ajándék a nyári napközis tábor.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adatai szerint idén 76 971 gyermek iratkozott be az állami fenntartású intézmények elsõ évfolyamára - közölte a Klik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adatai szerint idén 76 971 gyermek iratkozott be az állami fenntartású intézmények elsõ évfolyamára – közölte Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Hamarosan újabb, mintegy 130 iskolában kezdõdhetnek fejlesztések a Klebelsberg Intézményfejlesztõ Központ (Klik) közelmúltban indított 10 milliárdos programja keretében – közölte a központ kedden az MTI-vel.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint ahol mégis elõfordult, hogy nem a munkakörhöz elõírt iskolai végzettség alapján sorolták be a tanárokat, a Klik kivizsgálja az esetet és orvosolja a hibát.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetõje szerint a központ létrehozásával átláthatóbb, hatékonyabb, a közoktatás színvonalát növelõ és esélyteremtõ rendszer jött létre.

A száz százalékban hátrányos helyzetû roma tanulókat oktató Fekete Borbála Általános Iskola tagintézményeként mûködõ hencidai Csere-erdõ Általános Iskolában megszûnt a jogszerûtlen oktatás: a mai napon ugyanis átadták az eddig használaton kívüli, ám mára felújított Kossuth utcai épületet, így a felsõs és alsós tanulók – 108-an – a korábbi délelõtti-délutáni váltás helyett délelõtt tanulhatnak.

« 1. oldal »