2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 


Fotó: BigstockAzt, hogy a magas vérnyomás emeli a szívbetegségek kockázatát, talán mindenki tudja. De ezen kívül még számos rizikótényezõ van, melyekkel nagyon fontos tisztában lennünk! Íme néhány közülük!

Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentõs kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak.

Nincs mindenre alkalmas megoldás, viszont a mérgezés és a szomjan halás között még elég széles az út…

A 2013-as lista élére Mali került - egy év alatt itt emelkedett leginkább az üzleti tevékenység szempontjából a kockázat. Nigéria sokat fejlõdött, Magyarországon a pénzintézeti szektor a legkockázatosabbak közé tartozik a világon.

Elkészült az elsõ hazai stressztérkép, amely az aggodalomra hajlamos és nyugodt emberek arányának kimutatására alkalmas. A férfiaknak és az idõsebbeknek nagyobb, a nõknek és a fiatalabbaknak kisebb a stressztûrõ képességük - állapította meg felmérésében a life.hu egészségügyi portál.

 

A fogyasztói csoportok szervezésével, mûködésével kapcsolatosan annyi jogi bizonytalanság tapasztalható, illetve a jogok érvényesítése terén olyan döntõ módon jelenik meg az úgynevezett szerencse-elem, hogy a fogyasztói csoportokba befizetett pénzek esetleges eltûnése esetén sem a hatóság, sem a bíróság nem tudja kártalanítani a tagokat. A D.A.S. JogSzerviz szakértõje szerint éppen a tapasztalatok alapján nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a tagok óriási kockázattal számolhatnak a befizetett pénzek tekintetében.

Munkanélküliség ellen biztosítás
Gondolt már arra, mi történne Önnel és családjával, ha állása elvesztése, vagy hosszan tartó betegsége miatt nem számíthatna a megszokott, havi rendszeres jövedelmére?

« 1. oldal »