2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Megjelent a magáncsõddel kapcsolatos két kormányrendelet, a jogszabályok szeptember 1-jén lépnek hatályba. A két kormányrendelet, amely a magáncsõd lebonyolításának szabályait részletezi, többek között tételesen felsorolja azokat a használati tárgyakat vagy haszonállatokat, amelyekre a csõdbiztosok nem tehetik rá a kezüket.

Várhatóan a jövõ héten jelenik meg a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendelet - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI megkeresésére.

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretû gyûjtõedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebbõl a képzõdõ hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az otthonteremtéshez kapcsolódó négy korábbi rendeletet módosított a kormány, a változások többsége technikai jellegû, de található benne új szabály az árverésen vásárolt lakásra, valamint a tervezettnél jobb energetikai minõsítésû lakásra is - a módosító rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Budapest, 2012. szeptember 14., péntek (MTI) – Megjelent az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozásának megemelésérõl szóló kormányrendelet, amelynek értelmében már novembertõl több pénzt kaphatnak a felnõtt- és gyermekháziorvosok mellett a vegyes praxisok, a védõnõi szolgálatok és a területi ellátási kötelezettséggel dolgozó fogorvosok.

« 1. oldal »