2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Míg egyes zöldségek egészségügyi hatása körül óriási a felhajtás, vannak olyanok, amelyekrõl sohasem beszélünk. A krumpli például ilyen: megszokott, olcsó, unalmas, egész évben elérhetõ. A konyhánk mégsem lenne ugyanaz nélküle, sõt, ha jól készítik el, egészséges is.

Változnak a szokásaink2015-05-10 06:00:26

Kedvezõbb az áruk más köretféléknek és az étkezési szokások is változnak, ezért a burgonyafogyasztás ma már egyre kevésbé divatos.

Itt van az újburgonya szezonja, így aktuális, hogyan „foglalkozzunk” az újkrumplival? Néhány praktikát és egyszerû elkészítési módot érdemes megismerni.

Van egy növényünk, melyet mindenki fogyaszt szinte napi rendszerességgel. Esszük számtalan variációban, fõételként, köretként, salátaként, csemegének.

Megsemmisítette pénteki ítéletében a luxembourgi Európai Bíróság az Európai Bizottság határozatait, amelyekkel Brüsszel engedélyezte az EU-ban az Amflora nevû génmódosított burgonya forgalmazását ipari és termelési célokra, valamint jóváhagyta azt is, hogy a krumpliból takarmány készüljön. Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca parlamenti ügyekért felelõs államtitkára szerint a döntés egyértelmû megerõsítése annak, hogy Magyarország jó úton halad.

Elszállt a krumpli ára2013-07-15 09:55:57

 

Jócskán elszaladt a burgonya ára: idén májusban 36 százalékkal haladta meg a tavalyit.

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

Februárban a mezõgazdasági termelõi árak 17 százalékkal emelkedtek az elõzõ év azonos idõszakához képest. Míg az állati termékek árának növekedése továbbra is kisebb mértékû volt, a növényi termékek áremelkedése meghaladta a 20 százalékot.

« 1. oldal »