2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A faágak letörése, fakidõlés miatt az épületekben okozott károk a legjellemzõbbek a napokban a jég okozta károk közül, így azokat a lakásbiztosítások alapján térítik - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók.

Ha lakásbiztosítást köt az ember, azt hiszi, minden kárát megtérítik majd, pedig a biztosító szakemberei sokszor elmondják: vannak kivételek, sõt érdemes akár nagyítóval elolvasni a szerzõdés apró betûs részeit is. Ugyanis ami nekünk természeti kár, lehet, hogy a biztosítónak nem az – aztán jöhet a végeláthatatlan vita. A Kossuth Rádió Napközben címû hétfõi adásában végigvették a leggyakoribb káreseteket.

Összeesküvés-elmélet, vagy tényleg használhatatlanok lesznek a háztartási gépek nem sokkal a garancia letelte után? Egy felmérés szerint csaknem minden második eszközzel volt gond. Javítani nehézkes és sok esetben drága is. Megmutatjuk, mik romlottak el leggyakrabban.

A magyarországi mintegy 4 millió lakás 70 százaléka biztosított, de 20-40 százalékuknál a biztosítás nem nyújt teljes, mindenre kiterjedõ fedezetet.

« 1. oldal »