2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Naponta húsz lakástûz keletkezik Magyarországon, ezek 40 százaléka elektromos eredetû, az átlagos kár pedig megközelíti az egymillió forintot – közölte a Genertel, a Generali Biztosító direkt, interneten és telefonon elérhetõ biztosítója az MTI-vel.

Tovább nõtt a kényszerértékesített lakások száma a harmadik negyedévben – derül ki a PSZÁF legfrissebb statisztikájából.

A kormány egy friss javaslata, jövõ januártól csak úgy engedné a kereskedelmi médiában hirdetni a lakásokat, ha melléjük teszik az energetikai besorolásukat is.

A januártól újra indult szocpol támogatás feltétele, hogy a vásárolni, építeni kívánt új lakás energetikai besorolása legalább B-kategóriás legyen.

Idén az elsõ két hónapban 22 ezer lakás adásvétel volt Magyarországon, míg tavaly ilyenkor ennek a felét sem érte el, és az elsõ három hónapban is csupán 19 ezer volt.

Totális a pangás az új építésû lakások piacán, a fejlesztések újraindulását a finanszírozás hiánya mellett az átláthatatlanná vált szabályozás is gátolja. Megvalósítható lakáspolitikai koncepciónak pedig semmi nyoma.

« 1. oldal »