2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A szlovák bérektõl ideális esetben is 10 évre, a német életszínvonaltól 40 évre vagyunk hiper-optimista forgatókönyvek szerint. Hogy a lemaradásunkat egyszer behozzuk, nem lehet elégszer hangsúlyozni az oktatás fontosságát. Ebben a gyorsulva fejlõdõ világban olyan oktatási rendszert és közeget kellene kialakítani, amely a jövõ munkaerejének tudását nem szûkíti le egy területre, hanem megtanít gondolkodni, alkalmazkodni, cselekedni, változtatni, tájékozódni és tanulni.

A lengyel jegybank júliusi pénzügyi stabilitási jelentése szerint a lengyeleknek nyújtott frankhitelek, a magyarországiaktól eltérõen, nem veszélyeztetik a lengyel bankrendszer stabilitását, ezért nincs arra szükség, hogy törvény írja elõ kedvezményes átváltásukat zloty-alapú hitelre.

A hajdúnánási rendõrök elfogtak és õrizetbe vettek egy 19 éves fiút, aki a gyanú szerint hamis lengyel fizetõeszközt akart beváltani az egyik helyi pénzintézetben.

A lengyelek és magyarok évszázadokon keresztül a saját szabadságuk mellett a másik népéért is küzdöttek - hangsúlyozta Bronislaw Komorowski lengyel államfõ hétfõn a budapesti lengyel nagykövetségen, amikor hét magyar állampolgárnak magas lengyel kitüntetéseket adott át a kétoldalú kapcsolatok ápolásában szerzett kimagasló érdemeikért.

Félezer magyar indult a hétvégén Krakkóba, hogy rész vegyen a lengyel függetlenségi nap eseményein - jelentette be az egyik csoport indulása elõtt Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója, a CÖKA elnöke.

Tombol a lengyel ár2010-05-25 09:02:20
« 1. oldal »