2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az elsõ érintõképernyõs szerkezeteket tavaly nyáron helyezték üzembe, és számuk folyamatosan bõvül. Az új automatáknál készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is ki lehet fizetni a jegyeket a nap 24 órájában.

A MÁV-Start Zrt. által másfél hónapja üzemeltetett nemzetközi étkezõkocsi-szolgáltatás bevétele és forgalma átlagosan 15-17 százalékkal emelkedett az indulás óta - közölte a vállalat az MTI érdeklõdésére.

A vasúti átjárókban történõ balesetek visszaszorítására 44 sorompót korszerûsít a MÁV, és baleset-megelõzési kampányt is szervez a rendõrséggel közösen.

A hõségriasztás ideje alatt a budapesti fejpályaudvarokon és tizennégy nagyobb vidéki állomáson ingyen ásványvizet ad utasai számára a MÁV-START – közölte az MTI-vel szombaton a Mávinform.

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint egy év szükséges a sorozatgyártás elõkészítéséhez, és akkor indulhat el a gyártás "feltéve, hogy a MÁV-Start Zrt.-nek lesz pénze magyar gyártású IC-kocsi fejlesztésére".

Bevált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által tavaly kidolgozott szabályozás: csökkent a fémlopások száma, és átláthatóbb lett a fémkereskedelmi szektor – errõl az NGM és a MÁV közös közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Az elmúlt hetekben teljesen megújult a Budapest-Keleti, az ország legforgalmasabb pályaudvarának vizuális és hangos utastájékoztatási rendszere.

A MÁV-START Zrt. júniustól ismét maga üzemelteti a nemzetközi járatokban az étkezõkocsikat: a nyári idõszakban a Balaton északi és déli partjára közlekedõ vonatokon is újra lesz büfékocsi.

Országszerte ellenõrzéseket tart a vasúti átjáróknál a MÁV és a rendõrség kedden, a vasúti átjárós balesetek megelõzéséért szervezett országos kampánynapon – közölte a MÁV Zrt. hétfõn az MTI-vel.

2012 májusától lehet az interneten kiválasztott vasúti menetjegyeket, pót- és helyjegyeket akár a mobilok egyenlegérõl is kifizetni. Az újabb fizetési csatorna mûködésének elsõ két évében több mint százezer vásárlási tranzakcióban választották ezt a lehetõséget az utazók.

Az idei nyári menetrend június 21-tõl augusztus 31-ig lesz érvényes, de a MÁV-Start honlapján már hétfõtõl megnézhetõ és letölthetõ – hívta fel a figyelmet a vasúttársaság hétfõn.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója kezdeményezésére két munkacsoport tartja elsõ értekezletét Záhonyban, illetve a hónap végén Moszkvában.

Az egyik legnépszerûbb motorvonatból további negyvenkettõt állítanak forgalomba azokon helyeken ahol befejezõdnek a pályafelújítások.

A motorvonatok annak a 42 darabos flottának az elsõ jármûvei, amelyrõl a MÁV-Start és a Stadler még 2013 márciusában írt alá szerzõdést.

A regionális tarifák kiterjesztésével így 1400 kilométeren, a hazai vasúthálózat ötödén lesz olcsóbb az utazás - jelentette be Völner Pál.

Fejleszti és megújítja utastájékoztatási rendszerét a MÁV Zrt. a forgalmasabb pályaudvarokon, állomásokon - közölte a vasúttársaság hétfõn az MTI-vel.

A MÁV-Start Zrt. felújítási programjában megjelölt 735 jármû wifirouterrel történõ felszerelése hamarosan befejezõdik, így évente akár 50 millió utasnak lesz lehetõsége ingyen netezni a vonatokon - közölte a személyszállító vasúttársaság pénteken.

Február közepétõl újabb 15 mellékvonalon lesz elérhetõ a regionális vasúti tarifa, az ehhez kapcsolódó kedvezmény mértéke pedig 15-rõl 25 százalékra emelkedik - jelentette be Gyõrben Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára.

Az errõl szóló kormánydöntés a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Mentesítõ járatokat és több kocsival közlekedõ szerelvényeket indít, valamint módosított menetrendet vezet be a MÁV-Start a karácsonyi-szilveszteri idõszakban.

Jól teljesített az eddigi akkreditált tesztméréseken a MÁV saját fejlesztésû két IC+ vasúti kocsija az osztrák vasút Amstetten környéki pályáján.

Mióta három százalékos kedvezményt vezetett be az otthon kinyomtatott és az elektronikusan bemutatott vonatjegyekre a MÁV, ezek aránya megduplázódott, ennek köszönhetõen csökkent a pénztáraknál a sorban állás ideje.

Megváltozott menetrend szerint járnak a  vonatok, buszok és villamosok
Debrecen – A MÁV, a Hajdú-Volán és a DKV menetrendje is változik a hosszú hétvége miatt.

Június elsejétõl 15 magyarországi vasútvonalon 15 százalékkal csökkenti a MÁV a jegyárakat - jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára hétfõn Budapesten.

« Előző « 2. oldal »  Következő »