2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Felfüggeszti az országos vasutassztrájkot hétfõn éjféltõl a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - jelentette be Gaskó István elnök. Karácsonykor járnak majd a vonatok, a MÁV szerint a teljes menetrend 24 órán belül, azaz 24-én hajnalra állhat helyre. A közlekedési miniszter azt mondta korábban, hogy a munkabeszüntetés hátterében politikai indítékok állnak, az a Fidesz "tudatos rombolási" törekvéseit segíti.

Amint az ismeretes, a MÁV és a VDSzSz december 21-én, vasárnap 17 órakor egyeztetést tartott. Nem született megállapodás, a legközelebbi egyeztetésre ma délután öt órakor kerül sor. A MÁV azt szeretné, ha a sztrájkolók befejeznék a sztrájkot, vagy legalábbis felfüggesztenék a munkabeszüntetést, hogy minél elõbb helyreálljon a rend, a menetrend.Amennyiben erre a mai napon nem kerül sor, a karácsonyi ünnepekre nem állhat helyre a vasúti közlekedés.

Csütörtökön is folytatódik a vasutasok sztrájkja, mert a szakszervezet megint nem tudott megegyezni a MÁV képviselõivel. A Déli pályaudvar ismét mûködik, miután a nappalos mûszakváltás után némileg javult a vasúti közlekedés. Szegeden, Pécsen és több más városban viszont teljesen bizonytalanul járnak a vonatok. A MÁV-nak a sztrájk napi százmilliós veszteséget okoz.

Zökenõmentesen pótolják a három napja tartó sztrájk miatt kiesõ vonatközlekedést a Hajdú Volán buszai.

Kevés volt az utas?! 2008-10-22 08:14:24

Hajdú-Bihar – Az intercityk többsége decembertõl nem áll meg Püspökladány állomásán, így határozott a közlekedési minisztérium.

« Előző « 4. oldal »