2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A napokban közel 32 ezer nõnek küld méhnyakrák-szûrésre szóló levelet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); a névre szóló meghívót azoknak a 25 és 65 év közöttieknek postázzák, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és olyan településen élnek, ahol már elérhetõ a védõnõi méhnyakrák-szûrés.

A 45 év alatti magyar nõk körében a második leggyakoribb daganatos megbetegedés megelõzésének fontosságára figyelmeztet az Európai Méhnyakrák Megelõzési Hét január 24. és 30. között.

A méhnyakrák, a 45 év alatti magyar nõk körében a második leggyakoribb daganatos megbetegedés megelõzésének fontosságára figyelmeztet az Európai Méhnyakrák Megelõzési Hét január 24. és 30. között.

Ingyen méhnyakrák elleni oltást kapnak a hetedikes lányok idén szeptembertõl. A térítésmentes oltásban egészen pontosan akkor részesülhetnek a lányok, ha betöltötték 12. életévüket.

Idén újabb 600 adag méhnyakrák elleni vakcinát ajánl fel nehéz körülmények között élõ lánygyermekeknek és anyáknak az Ökumenikus Segélyszervezet az európai méhnyakrák-megelõzési héten. Az elsõ oltásokat hétfõn kapták meg a lányok a budapesti Semmelweis Egyetemen.

A méhnyakrák megelõzésének lehetõségeire hívja fel a figyelmet országszerte hat helyszínen a Mályvavirág Alapítvány január 19. és 25. között.

A brit GSK gyógyszercég kedden bejelentette: közös vizsgálatot indítanak a brit egészségügyi hatóságokkal, mert meghalt egy tinédzser, miután méhnyakrák elleni oltást kapott.
« 1. oldal »