2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Harminc százalékkal nõtt a bejelentett mérgezések száma 2014-ben a megelõzõ évhez képest, a halálos kimenetelû esetek aránya azonban csökkent – derül ki az Országos Közegészségügyi Központ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata (ETTSZ) által készített összesítésbõl.

Két héttel ezelõtt nagy sajtónyilvánosságot kapott, hogy a tojáskora óta követett Remény nevû parlagi sas egy fajtársával együtt mérgezés áldozata lett. Az ügyben nagy erõkkel folyik a rendõrségi nyomozás, amelynek részleteirõl egyelõre nem közölnek információkat a hatóságok.

Támadhat a csendes gyilkos2015-01-28 17:15:23

Évrõl-évre több tucat ember szenvedi el ezt háztartási balesetet.

Hárman lettek rosszul a szén-monoxid miatt a hét végén, de sok más baleset is történt megyénkben.

„Az természetes, hogy az autónkat pár évente levizsgáztatjuk, a lakásunk fûtésénél azonban ódzkodunk ettõl.”

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Hajdú-Bihar Megyei Területi Tûzmegelõzési Bizottság az idén õsszel is felhívja a lakosság figyelmét a fûtési szezonnal összefüggõ káresetek megelõzésének lehetõségeire és módszereire.

Tizenötször vonultak ki a tûzoltók a pünkösdi hosszú hétvégén szén-monoxid-feldúsulás miatt, vagyis kánikulában is fennáll a mérgezés veszélye – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtószóvivõje kedden az MTI-t.

A hajdúszoboszlói Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskolából csütörtök délelõtt 7 gyermeket, késõ délután pedig a még egy fiatalt szállítottak gyógyszermérgezéssel a debreceni Gyermekklinikára.

Két felnõttet és három gyermeket szállítottak a mentõk a debreceni Kenézy Kórházba megfigyelésre szén-monoxid-mérgezés miatt csütörtökön este Hajdúszoboszlóról – tudtuk meg Madai Petrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivõjétõl.

A legismertebb módszer a gyertyás teszt, felszerelhetünk érzékelõket is a pincékbe, de legjobb a megfelelõ szellõztetés.

A rendõrség is nyomoz a putnoki gombamérgezés ügyében. A helyi jegyzõ szerint a tisztiorvosi szolgálat nem talált szabálytalanságot abban az idõsek otthonában, ahol a mérgezés történt.
Szinte megsemmisült a víz teljes állatvilága egy szakaszon a Szinva patakban, mert valaki vegyi anyagot, feltehetõen klórmeszet szórt a vízbe. Többek között többtucat pisztráng is elpusztult.
Több kutya rosszul lett, egy el is pusztult azok közül, akik mérgezett halat ettek Szekszárdon az egyik utcában. Az állatoknak, amint megnyalták a mérget, szinte azonnal elkezdett habzani a szájuk, folyt a nyáluk.
« 1. oldal »