2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A méz napján Szerepen2015-05-06 11:35:34

Énekszóval, muzsikával ünnepelték a méz napját Szerepen május 1-jén.

Eme ünnep alkalmából 9 érdekes tényt gyûjtöttünk össze a félelmetes kis zümmögõkrõl.

Megfázás esetén a gyógyszertár helyett elég a zöldségest felkeresni: a fokhagyma, a citrom és a méz évezredek óta segítenek a nátha kellemetlen tüneteinek enyhítésében. Az alábbiakban tippeket adunk, hogyan lehet a lehetõ legjobban kiaknázni e természetes csodaszerek hatását.

Hazánkban is egyre nagyobb teret nyer a méz alkalmazása mint természetes gyógymód.

A méhészeknek többféle elképzelésük van arról, hogyan csökkentsék a méhlegelõk túlterheltségét.

Komoly ellenérzése van az embernek a mesterséges édesítõszerekkel kapcsolatban is. Érdekes módon gyakran napvilágot lát róluk valami csalafintaság.

Alig lett akácméz2014-06-04 06:19:39

Siralmas lett az akác, a napraforgóban bíznak a méhészek.

A jó minõségû termelõi mézhez hozzáadott fûszer- és gyógynövényekkel házilag is kiváló hatású gyógymézeket készíthetünk, méghozzá nagyon egyszerûen.

Versenyhátrányt okoz a magyar méhészeknek az Európai Parlament múlt heti döntése.

Egyelõre sikerült blokkolnia Magyarországnak azt a kezdeményezést az uniós tagállamok képviselõibõl álló testületben, amely potenciálisan azzal a veszéllyel fenyeget, hogy uniós tiltólistára kerül az akácméz alapanyagát adó fehér akác.

Veszélyben az akácméz2014-02-14 19:57:32

A magyar akác és akácméz hungarikummá nyilvánítását kezdeményezõ dokumentumot írtak alá az Akác-koalíció tagjai, köztük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gödöllõn, a Szent István Egyetemen.

Érzed magadon a megfázás elsõ jeleit? Próbáld ki ezt a finom és egyben nagy gyógyhatással bíró elixírt, amely elûzi a baktériumokat a szervezetedbõl!

20-30 százalékkal emelheti a méz árát a tavaszi méhpusztulás - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Hozzátette: nem elegendõ, hogy az unió két évre betiltotta a vetõmagok védelmét szolgáló, de a méhekre veszélyes csávázószereket.


Méhsûrûségben jók vagyunk
Debrecen – Magyarország az Európai Unió egyik legnagyobb méztermelõ országának számít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debrecen - Kereslet van a méz iránt, és meg lehet élni belõle, de sikerért dolgozni kell - kezdte Király László, az OMME Hajdú - Bihari Szervezetének elnöke.

Édes magyar siker az EU-ban2010-03-17 12:47:31
« 1. oldal »