2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A berettyóújfalui Bihari Múzeum és a budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum képviselõi vehették át az Év Múzeuma 2014 elismerést a Múzeumok Majálisa programsorozat keretében megtartott ünnepélyes díjátadón szombaton a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az Év Kiállítása 2014-ben a miskolci Herman Ottó Múzeum Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetõi címû tárlata lett.

Vasárnap a nõk fél áron látogathatnak el félszáznál több budapesti és vidéki múzeumba a nemzetközi nõnap alkalmából – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelõs államtitkár csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Petõfi Irodalmi Múzeumban.

Tárgysorozatba vette az Országgyûlés kulturális bizottsága kedden a megyei könyvtárak és a megyei hatókörû városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslatot.

Csaknem egymilliárd forint múzeumi célú állami támogatásról döntött az Emberi Erõforrások Minisztériuma, a pénzt az egykori megyei múzeumi szervezetek önkormányzati fenntartásba került tagintézményei kapják - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

Berettyóújfalu – Több ezer sorsot lefedhetnek az elsõ világháborút megjárt, bihari katonák naplói

Ismét látogatható a Mecseki Bányászati Múzeum Pécsett, az intézményt Fónagy János parlamenti államtitkár nyitotta meg az érdeklõdõk elõtt kedden.

Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fõvárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.

Az idén is megrendezi a Múzeumok majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM): szombaton és vasárnap csaknem 100 közgyûjtemény mutatkozik be a Múzeumkertben, ahol koncerteket, tárlatvezetéseket, interaktív játékokat is tartanak.

A májusban elnyert Év Múzeuma pályázat minisztériumi különdíja után ismét országos szakmai elismerésben részesült a Bihari Múzeum munkatársi gárdája.


Körösszegapáti, Kiskóh – Az Alföldi síkvidéken lakó emberek, ha hegyeket, barlangokat szeretnének látni, legközelebb a határon túli Bihari hegységben érik el.

Berettyóújfalu - Az Bihari Múzeum újkõkori házát újították fel, abból a csaknem 33 millió forintból, melyet Európai Uniós pályázaton nyertek.

Tarisznyával a múzeumba2010-11-30 08:51:58

Új szabadidõs programok állnak a helyi fiatalok rendelkezésére a Bihari Múzeum jóvoltából. A megvalósításhoz szükséges összeget – több mint 23 millió forintot – pályázaton nyerték el.

« 1. oldal »