2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A pacemaker "a szív agya". Magyarországon ma mintegy 40 ezren élnek a normális pulzusszámot biztosító, és ezáltal a szív mûködését segítõ különleges szívritmus-szabályozóval, amely teljes értékû életet biztosít a szívbetegeknek.

Az országban egyedülálló mûtétet hajtottak végre nyáron a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján, de a hírt csak azután közölték, hogy a beavatkozásnak köszönhetõen egészségesen megszületett az ikerpár.

Csontvelõ-átültetés gyógyított meg két ausztrál beteget a rákból és az AIDS-bõl - hangzott el Sydney-ben egy konferencián, amely néhány órával elõzte meg a melbourne-i AIDS-világkongresszus megnyitóját.

Lézerkés segítségével végeztek mûtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az elsõ ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.


Sikerült David Beckham mûtétje, és a 34 éves angol focista jól van - közölte hétfõn az operációt végzõ sebész fõorvos a finnországi Turku városának kórházában. Dr. Sakari Orava azt mondta, hogy Beckham ballábának Achilles-ina teljesen elszakadt.
« 1. oldal »