2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A diákok szerint kevés volt az idõ a hétfõi magyar nyelv és irodalom középszintû írásbeli érettségi vizsga szövegértési feladatára, a szövegalkotási részbõl pedig legtöbben a novellaelemzést választották – errõl számoltak be középiskolai vezetõk az MTI-nek.

A Magyartanárok Egyesülete szerint az idei magyar érettségi feladatok érdekesek, igényesek, de az összehasonlító verselemzés kivételével meglehetõsen nehezek voltak. Ezt a szervezet elnöke közölte hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Az internetes és elektronikus nyelvhasználatról, a "netnyelvrõl", az sms-ek és az e-mailek nyelvezetérõl szóló tanulmányrészletet kaptak a diákok az idei középszintû érettségin magyar nyelv és irodalomból. A két és fél oldalas szöveg elolvasására, értelmezésére és a tanulmányhoz kapcsolódó kérdések megválaszolására összesen hatvan perc áll a vizsgázók rendelkezésére – írja az Eduline.

Az eduline.hu információi szerint Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik mûvének részletét, egy Márai Sándor-elbeszélést, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költeményt elemezhettek az érettségizõk a középszintû magyarvizsgán.

« 1. oldal »