2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A legtöbben csak akkor kapnak észbe, hogy jó lett volna valahogyan megelõzni a megfázást, amikor már folyik az orruk, kapar a torkuk, tüsszögnek vagy borzonganak a láztól. Ám ha valaki mégis inkább felkészülne a szezonra, akkor jó, ha tudja: igenis létezik néhány trükk, amellyel legalább csökkenthetõ a megfázás esélye.

Miközben a szakma és a sajtó is számos, az egészségünket védõ, fejlesztõ és javító intézkedésrõl számolt be az elmúlt pár évben, az egészségügyi mutatók nem igazolják a várakozásokat, nem javul látványosan a magyarok egészségi állapota. Mi ennek az oka? Megtudjuk Török Krisztinától, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet fõigazgatójától, aki a 2015-ös Egészségjelentést ismertette.

Fotó: pixabay.com

A felmérések szerint az utóbbi három évtizedben drámaian csökkent az emberek fizikai aktivitása. Ez a tény és az egészségtelen, ám bõséges táplálkozás oda vezetett, hogy mára a mozgásszegény, ám táplálékban gazdag életmód lett a szív- és érrendszeri betegségek elsõ számú kockázati tényezõje. Pedig egy kis odafigyeléssel sokat tehetnénk a betegségek megelõzéséért!

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz hagyományosan a legveszélyesebb idõszak.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelõzzük a cseppfertõzéssel terjedõ betegséget.

Az influenza megelõzése2015-01-23 12:14:22

A D-vitamin-szint megduplázása az influenzás megbetegedések számát 90 százalékkal csökkentheti – hívta fel a figyelmet a télvíz idején különösen aktuális, kevésbé ismert hatásokra is a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület.

Mit tegyünk ellene2015-01-20 11:23:22

Koleszterinszintre is hatékony lehet a vitamin-visszapótlás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya azt tanácsolja, hogy a hétvégi ház tulajdonosok a téli idõszakban vigyék biztonságosabb helyre értéktárgyaikat.

A hajdú-bihari rendõrök megelõzési tanácsai gyerekeknek.

Január elsejével megkezdi mûködését a kínzás és más embertelen bánásmóddal szembeni nemzeti megelõzõ mechanizmus, amelynek mûködtetése során az ombudsmani hivatal munkatársai véletlenszerûn megjelenhetnek fogvatartási helyeken, és ott vizsgálatot folytathatnak majd - jelentette be Székely László, az alapvetõ jogok biztosa szerdán budapesti sajtótájékoztatón.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság kéri, hogy az ünnepi vásárlás közben is figyeljenek értékeikre.

Vitaminbombák õszre2014-09-21 10:13:11

A zöldségek és gyümölcsök segítségével megelõzhetõek a betegségek. Lássuk milyen vitaminokhoz jutunk hozzá általuk.

Ébresztõ Karácsony2013-12-25 15:07:31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai 2013. december 23-ról december 24-re virradóra rendhagyó “Ébresztõ” baleset-megelõzési akciót tartottak a 42. számú fõúton.

Az ENSZ elõször 1991-ben rendezte meg az idõsek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Magyarországon minden ötödik ember idõskorúnak számít, vagyis már betöltötte hatvanadik életévét.


A vérben keringõ sok millió egészséges sejt között is képes gyorsan azonosítani néhány elkóborolt ráksejtet az a rendszer, amelyben egy optikai mikroszkóphoz a világ eddigi leggyorsabb kameráját csatlakoztatták amerikai kutatók.

Néhány nap és elkezdõdik a parlagfû-allergia szezonja. Az orvosok a megelõzõ, gyógyszeres kezelést ajánlják, a szakhatóság pedig azt kéri az ingatlantulajdonosoktól, hogy még a virágzás elõtt végezzék el a gyomnövény irtását.

Az walesi rendõrség "véresen brutális" kampányfilmben igyekszik a felelõtlen tinik értésére adni: az életükkel játszanak!

Ha bukó, akkor sisakban!2009-07-29 14:33:02
Felipe Massa magyar nagydíjon történt horrorisztikus balesete elgondolkodtató volt a pilóták biztonságát illetõen, csúcstechno- lógia ide vagy oda. A bukósisak elvileg védelmet nyújt a külsõ behatások ellen, de vajon mindegy milyen az a bizonyos bukó?
« 1. oldal »  Következő »