2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 


Az ünnep a különbözés, az élet legfõbb rangja – idézte Márai Sándor gondolatait Orosz Béláné Farkas Réka lelkész a református templom szószékérõl az ’56-os megemlékezés alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten.

 


Derecske – Vegyük elõ újra Szent István intelmeit, mert ez magyarság megmaradásának záloga. Ünnepi beszédében többek között errõl szólt a derecskei alpolgármester. Fegyverneki Gergõ tudósítása

 

Bakonszeg - A bihari remete, Bessenyei György halálának 200. évfordulója alkalmából felolvasóestet rendez az Oberhauser László Társaság.

Szabó Ferenc – iskolaalapító, gyors- és gépírástanár – születésének 100. évfordulóján megemlékezést tartottak az Arany János Gimnáziumban. Az ünnepségre eljött az egykori igazgató két fia és egy lánya is.

Szülõfalujában, Bagamérban helyezik végsõ nyugalomra Frankó Istvánt, a csökmõi általános iskola nyugalmazott tanárát, a Csökmõi Mozaik községi lap alapító szerkesztõségi tagját.

Mint minden év október második hétvégéjén, idén is  benépesült az egyébként csendes, párszáz lakosú Újiráz. A falu fennállásának 97. évfordulóját ünnepelték az itt élõk, az elszármazottak, és a környékbõl ide érkezõk.

Az idén második alkalomból rendeztek trianoni vetélkedõt 2009. június 4-én a mikepércsi általános iskola alsó és felsõ tagozatos tanulói számára, azzal a céllal, hogy a tanulók megismerkedjenek az elcsatolt országrészek kultúrájával, történelmével, híres embereivel– adta hírül Kenéz Tünde, civil tudósítónk.

Földes lakói hálaadó Istentisztelettel, ünnepi emlékmûsorral és koszorúzási ünnepséggel tisztelegtek a márciusi forradalom emlékének.

Komádió – Parádés ünnepléssel köszöntötte a város március 15-ét.
A szikrázó napsütésben a nap istentisztelettel kezdõdött a református nagytemplomban.
Akik tettek a városért 2008-10-24 08:56:38

Nemzeti ünnepünk napján délután négy órakor tartották városi ünnepséget Püspökladányban, a mûvelõdési központban. A megemlékezést Arnóth Sándor, Püspökladány polgármesterének beszéde nyitotta.

Földesen az 56-os eseményeket a Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központ nyolcadik osztályának tanulói zenés emlékmûsorral idézték a helyi moziban megtartott rendezvényen.

Az 1956-os év slágere a "Bárhogy lesz, úgy lesz" volt. Október 23-án azonban az egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozó tömeg azt mondta: ne legyen akárhogy! Elég volt a megalázottságból, a félelembõl és kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélõ népbírósági perekbõl.

Véres leszámolás Aradon2008-10-06 12:20:51

Gyulaházáról indult Kossuth hívó szavára a késõbb kivégzett Kazinczy Lajos.

Emlékezzünk az aradi kivégzésekre.

« Előző « 3. oldal »