2024. április 24. Szerda, György.
 

Tegnap indult, és szeptember végéig tart az új adóemelések miatti banki drágítás, amely szinte minden bank minden tranzakcióját érinti. Simán el lehet bukni a rezsicsökkentést, ha valaki nem figyel oda, melyik bank ügyfele, és hogyan használja a pénzét. Nem árt résen lenni.

A kormány mindent megtesz a jövõ évre kõbe vésett hiánycél teljesítéséért, egyszerre három, a költségvetés egyenlegét javító "csomagot" épített be a 2012-es büdzsébe. Így összesen 1400 milliárd forintos kiigazításra készül jövõre - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb, angol nyelven megjelent tájékoztató anyagából, amely érdekes részleteket is közöl a kormány terveibõl. Egyrészt kiolvasható a - minden bizonnyal külföldi befektetõknek készített - jelentésbõl, hogy az elmúlt fél évben hogyan változtak a Széll Kálmán-terv irányszámai, és egy eddig nem hirdetett kiadáscsökkentõ csomagot is kibont a tárca anyaga. Az útpénztárt felváltó útdíj-rendszerrõl a kormány már ebben a hónapban tárgyalhat.

360 millió forintos megszorító intézkedési tervet fogadott el hétfõn utolsó, rendkívüli testületi ülésén a berettyóújfalui önkormányzat. Nemcsak a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzat fenntartásában mûködõ intézmények kiadásainak csökkentésérõl döntöttek a képviselõk, hanem magukon is spórolnak: a polgármester és alpolgármester költségtérítése 50 százalékkal, a képviselõk tiszteletdíja 20 százalékkal csökken január elsejétõl.

Sztrájkoltak a görögök2010-06-24 10:53:28
Küszöbön az ingatlanadó2009-05-13 09:27:11
« 1. oldal »