2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az elkövetkezõ hónapokban várhatóan nagy számban jelennek meg megváltozott munkaképességû munkavállalók a nyílt munkaerõpiacon, miközben a számukra kínált állások száma is ütemesen növekszik.

Megváltozott munkaképességû dolgozók segítségével készítenek tüzelõanyagot papírhulladékból az ERFO Nonprofit Kft. pécsi telephelyén egy új fejlesztésnek köszönhetõen.

A fogyatékossággal élõk és megváltozott munkaképességûek ellátórendszere az átalakítás óta fenntarthatóbbá vált, és nõtt az érintettek foglalkoztatottsága is - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelõs államtitkársága.

Az eddigiek mellett még legalább két megváltozott munkaképességû ember alkalmazásáról írt alá szándéknyilatkozatot az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Belügyminisztérium, valamint budapesti és nagyvárosi önkormányzatok.

Több mint 870 megváltozott munkaképességû munkavállaló és fogyatékossággal élõ foglalkoztatását segíti a kormány azzal a 325 millió forinttal, amelyet pályázat útján nyújt negyvennégy vállalkozásnak - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelõs államtitkársága.

« 1. oldal »