2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az eddiginél modernebb mentõhelikopterek szolgálnak mostantól az egész országban. A szentesi és a debreceni légi bázison is lecserélték ugyanis a régi gépet. Osztrák helikoptereket bérel Magyarország, amelyek minden uniós elõírásnak megfelelnek.

Október 29-tõl az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mind a hét mentõhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek – mondta a Magyar Légimentõ Nonprofit Kft. ügyvezetõje igazgatója hétfõn a Szentesre és Debrecenbe kerülõ légi jármûvek budaörsi ünnepélyes átvétele alkalmából.

 


Berettyóújfalu – Olvasónk jelezte szerkesztõségünknek, hogy Berettyóújfaluban egy mentõhelikopter az idõsek otthona elõtt többször is megpróbált leszállni - a kép készültéig sikertelenül.

 

Súlyos lábsérüléseket szenvedett annak a személyautónak a vezetõje, aki jármûvével egy nyerges vontatónak ütközött pénteken reggel, a Nyíracsád és Nyírmártonfalva közötti úton.

Mentõhelikopter vitte kórházba azt a munkást, akinek a mellkasát egy betonvas döfte át hétfõn kora délelõtt egy kispesti építkezésen. A férfit súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Mentõhelikopterrel szállították kórházba azt a hét hónapos kisbabát és szüleit, akik hétfõn délelõtt sérültek meg egy közlekedési balesetben az M3-as autópályán, a görbeházi benzinkút közelében.

Síelés közben eltévedtek2010-02-25 13:01:04
Az egész éjszakát az erdõben töltötte négy magyar tinédzser Olaszországban, Friuli tartományban. A sûrû ködben letértek a pályáról. A fiatalokat végül kedd reggel egy mentõhelikopter hozta le a hegyrõl, egyiküknek sem esett baja, de megbüntették õket.

A szerencsétlenséget gyorshajtás okozta, a fiatalok autója kettészakadt, amikor csaknem 150-es tempóval frontálisan ütközött egy másik személykocsival.

A motor vezetõjét mentõhelikopterrel szállították kórházba.

« 1. oldal »