2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A hétvégén a mentõk szolgálatban lévõ munkatársai szerencsére csak két balesetnél jártak: a 42-es úton két személyautó ütközött, vasárnap Debrecenben pedig egy autós gyalogost gázolt, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentõk egy gyereket hétfõ este Debrecenben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

A szokásosnál háromszor több helyszínre vonultak a mentõk szilveszter éjjel. Az elmúlt huszonnégy órában közel kétszáznegyven feladata volt az ügyeletesnek – tudtuk meg a debreceni mentésirányítótól.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentõszolgálat tavalyi évben - ismertette Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

A debreceni rendõrök hívták a mentõket ahhoz a helyi férfihoz, akinek olyan fájdalmai voltak az utcán, hogy lépni sem tudott.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére 2014. december 1-jén 11 óra 55 perckor érkezett a bejelentés, hogy Debrecen, Õszirózsa köz egyik 3. emeleti lakásából egy nõ segítségért kiabál.

Téli üzemmódban a közlekedési szervezetek és a védelmi szolgálatok.

Tíz nyelven, 720 fõtõl kérhetünk segítséget, ha rendõrre, mentõre, tûzoltóra, katasztrófavédõkre van szükségünk.

Két felnõttet és három gyermeket szállítottak a mentõk a debreceni Kenézy Kórházba megfigyelésre szén-monoxid-mérgezés miatt csütörtökön este Hajdúszoboszlóról – tudtuk meg Madai Petrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivõjétõl.

Az egészségügyért felelõs államtitkár szerint a jövõben célzottabb, hatékonyabb lehet az Országos Mentõszolgálat munkája.

Három figyelmeztetés után akár ki is rúghatják a közösségi oldalakon aktív mentõst .

Négy, súlyos sérülésekkel járó közúti baleset történt vasárnap délután Debrecenben, illetve Hajdú-Bihar megyében: a belesetekben öten súlyosan megsérültek, közülük egy személy sérülése életveszélyes – közölte a térségi mentõszolgálat mentésvezetõje az MTI-vel.

Egymillió forint értékben a biharkeresztesi, hétszázezer forint értékben pedig a berettyóújfalui mentõállomás kapott az életmentéshez szükséges orvosi mûszereket, eszközöket a Országos Mentõszolgálat Alapítványtól (OMA).

A Berettyóújfalu Mentõszolgálat diszpécsere tett bejelentést hétfõn este, hogy a Biharkeresztesi mentõszolgálat munkatársai Nagykereki, Árpád utcán rendõri segítséget kérnek, mert az ott lakó 33 éves férfi, öngyilkossági szándékkal az alkarját megvágta és nagyon agresszív.

Egy sérültje lett annak a balesetnek, amely pénteken délután történt a 4-es fõút Debrecen és a hajdúszováti leágazás közötti útszakaszán, ahol egy Suzuki és egy Citroen ütközött össze.

Kórházba szállították annak a személyautónak a vezetõjét, akibe hátulról egy kamion ütközött neki hétfõn este az M35-ös autópályán, Debrecen határában.

« 1. oldal »