2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsõfokúra mérsékelték, a többi megyében pedig az elsõfokú riasztásokat is visszavonták hétfõ délelõtt.

Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Megdõlt az országos napi melegrekord pénteken - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Friss elemzések szerint Magyarországon és Európában szinte biztosan, de valószínûleg globálisan is 2014 volt a valaha tapasztalt legmelegebb év a kiterjedt mérések kezdete óta - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Kiemelték: régiónkban az átlagosnál is nagyobb mértékû melegedés figyelhetõ meg.

Az év elsõ hétvégéjén némileg enyhül a hideg: néhol éjszaka sem csökken fagypont alá a hõmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Megyénk vasárnap kimaradt a havazásból és a hófúvásból, ám a hétvégére térségünkbe is megérkezhet a hó – mondja Pártai Lucia meteorológus.

Mindenhol visszavonta, illetve elsõfokúra mérsékelte a korábban hófúvás miatt kiadott másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõn nem sokkal dél elõtt. Továbbra is elsõfokú riasztások vannak érvényben tizenkét megye több járásában.

A jövõ hét elején is legfeljebb a hegyekben várható havazás, másutt sok esõre lehet számítani. Jelentõs lehûlésre továbbra sem kell készülni, a hétvégén néhol akár 10 Celsius-fok is lehet.

Megyénk megúszta az ónos esõt, ez a következõ napokban sem várható.

November utolsó hétvégéjén többfelé várható esõ, északkeleten akár havas esõ, havazás is lehet. A leghidegebb órákban továbbra is fagypont körül alakul a hõmérséklet, de néhol nappal sem lesz plusz 1 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Az ónos esõ veszélye miatt péntekre nyolc megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az agráriumnak kedvezett2014-11-27 10:30:39

Az idõjárás nem akadályozta a betakarítást és a talajelõkészítést sem.

A hétvégén is folytatódik a ködös, párás idõ. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alá hûl a levegõ, s néhol nappal is csak 5 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Éjszaka Magyarországot nyugat felõl markáns hidegfront éri el erõs lehûléssel, viharos széllel, jelentõs csapadékkal – közölte kedden az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az egész országra adott ki különbözõ szintû – elsõ-, másod-, illetve harmadfokú – figyelmeztetéseket adott ki.

A legmelegebbet, 26,2 fokot, 11-én mérték Debrecen környékén.

Figyelmeztetéseket adott ki az ország nagy részére a várható felhõszakadás, illetve a heves zivatarok miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A talajmunkákat még segítheti is az esõ, a kukoricának viszont nem hiányzik.

Alig egy hét alatt több mint másfélszer annyi esõ esett, mint a havi átlag – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

A hétvégén is folytatódik a borús, esõs idõ, több helyen jelentõs mennyiségû csapadékra kell készülni. Egyes keleti tájakon viszont kevesebb esõ várható, és melegebb, napsütéses idõ valószínû – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Kilenc megyében és a fõvárosban másod-, az ország többi területén elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a sok esõ miatt.

Nyári, mintsem õszi idõ2014-09-10 09:07:17

Elsõsorban a kertészeti kultúrák igénylik még nagyobb mennyiségben a vizet. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A hõség miatt négy megyére és a fõvárosra elsõfokú, három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett több területen heves zivatarra, felhõszakadásra kell készülni. Késõ este hidegfront érkezik.

Többször intenzív esõ öntözte a földeket, de közel sem egyenletes eloszlásban.

Keddre felhõszakadás miatt az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, pénteken is lehet felhõszakadás, viharos szél, illetve jégesõ, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegõ. Több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok lesz, délután pedig akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

« Előző « 2. oldal »  Következő »