2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Most akkor az állatok fontosak, az emberek vagy a pénz?

Megindult az egységes agrártámogatási kérelmek beadása április 1-jén, mostanáig körülbelül 900 ezer-1 millió hektárra adtak be kérelmet, illetve kezdték el a beadást – közölte Gyuricza Csaba, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök esti mûsorában.

A cukorrépavetésnek nagyon nem tett jót a helyenként tíz centiméter vastag portakaró.

Eget kémlelõ gazdák…2015-04-15 12:58:19

Korábban a hideg talaj, mostanság pedig már a száraz talaj okoz számukra fejtörést.

A magyar mezõgazdaság növekedési pályára állt az elmúlt években, és ez a tendencia várhatóan folytatódik – jelentette ki a földmûvelésügyi miniszter csütörtöki sümegi sajtótájékoztatóján.

Kibõvült a mezõgazdasági kárenyhítés köre, az üvegházi és fóliás termesztéssel foglalkozó mezõgazdasági termelõk is beléphetnek az agrárkár-enyhítési rendszerbe idén – tájékoztatta a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-t.

A februári elemzõi várakozásokra rácáfolva tovább esett a cukor ára a világpiacon amiatt, hogy a legnagyobb elõállítónak számító Brazíliában az utóbbi hetekben heves esõzések voltak, melyek hatására több cukornád teremhet – mondta Juhász Gergely, a nemesfém-forgalmazással és árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Négy programban a tavalyinál kevesebben, de jóval hosszabb ideig dolgozhatnak.

A szomszédos megyékbõl, sõt Romániából is toboroznak munkaerõt a hajdú-bihari cégek.

Ismét sokan örülhettek a változatos vetõmagcsomagoknak.

A fagyveszély nem múlt el2015-04-05 06:59:52

Legalább talajközeli fagyok eshetõségére mindenképpen érdemes felkészülni. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrátudományi Központjából.

Hat ország szakemberei foglalkoztak a mezõgazdasági erdészet problémáival a Debreceni Egyetem nemzetközi munkaülésén.

Egyes agrártámogatásoknál a beadott dokumentumok hiányosságait csak egyszer lehet pótolni, ettõl többszöri hiánypótlást a miniszter sem engedélyezhet rendeletben – egyebek mellett ezt tartalmazza, az az agrártámogatásokat módosító törvény, amelyet hétfõtõl kell alkalmazni.

A napsütéses órák száma mintegy másfélszerese volt az ilyenkor szokásosnak.

A megyeszékhely környékén is mezõõrök vigyázhatnak majd a terményekre.

A minap kapott szárnyra a hír, mely szerint gazdák garmadája bukhatja el az uniós (a terménydiverzifikációhoz és a zöldítéshez kötött) támogatást, ami hektáronként 81,3 euró. Alaposan felkavarta az állóvizet az agrarszektor.hu-n megjelent, majd több médium által átvett írás, melynek szerintem nagyobb lehet a füstje, mint a lángja. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) szerint nincs veszélyben az állattartás a Hortobágyon. Az FM csütörtöki közleményében a napokban elhangzott ellenzéki állításokra reagált.

Nem szûnik meg a halászat Magyarországon, a Halászati Operatív Program és annak folytatásaként a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program a haltermelõ létesítmények, így a halastavak és halfeldolgozók fejlesztési lehetõségeinek finanszírozására szolgál - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel csütörtökön.

A Földmûvelésügyi Minisztérium közzétette a termeléshez kötött állatalapú támogatások feltételeit.

A 2012-es indulás óta évente duplázódott a Legszebb konyhakertek programban részvevõ települések száma, idén eddig 180 önkormányzat csatlakozott, a jelentkezési határidõ március 20-án jár le.

Kevesebb esõ hullott…2015-03-14 18:06:11

Március elsõ hetében a talajmunkák szempontjából optimális körülmények voltak. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

Az embargó miatt hónapok óta amúgy sem lehet víziszárnyast exportálni Oroszországba.

A napfény a haszonállatokra is jótékony hatással van; ilyenkor jobban fejlõdnek. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

Harmincegyedik alkalommal zajlott a megyei kertbarátkörök borversenye pénteken délelõtt az Újkerti Közösségi Házban.

A növekvõ világnépesség és a javuló fizetõképesség az élelmiszerek drágulását okozhatja.

« Előző « 2. oldal »  Következő »