2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Lejátssza elsõ vb-pótselejtezõs meccsét a magyar futsalválogatott az olaszok ellen.


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Miskolcon szakadó esõben egy-kétezer ember gyûlt össze a Herman Ottó Gimnázium elé meghirdetett demonstráción. Országszerte több helyen, Békéscsabán, Budaörsön, Gyõrött, Hajdúszoboszlón, Pécsen, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is szerveztek szolidaritási demonstrációt. Budapesten is több százan tüntettek a Szabadság téren. A tanárok többek között szabad tankönyvválasztást és a pedagógus-életpályamodell módosítását követelik.

A magánszemélyek 2015. május 20-ig rendelkezhetnek befizetett személyijövedelemadójuk 1+1 százalékának valamely civil szervezet, illetve bevett egyház vagy kiemelt költségvetési elõirányzat részére történõ felajánlásáról.

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-ig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezõknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-ig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítésérõl azoknak, akik azt kérték.

Miskolci állomására érkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság országos iparbiztonsági fõfelügyelõsége által szervezett régiós szakmai képzés, melynek keretén belül a katasztrófavédelem érintett szakembereit a SEVESO III irányelv bevezetésével kapcsolatos feladatok ellátására készítették fel.

Háztartási munka a természetes személy (és háztartásában vele együtt élõ személyek, és közeli hozzátartozói) részére végzett lakástakarítás, fõzés, mosás, vasalás, gyermekek felügyelete, házi tanítás, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás.

Komoly hátrány érheti azokat, akiket munkáltatójuk „feketén”, azaz bejelentés nélkül alkalmaz. A következmények érinthetik a nyugdíjat, a táppénzt és egyéb ellátásokat és például a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást is.

Az érintett gazdálkodói kör észrevételei alapján 2015. április 1-jétõl tovább egyszerûsödött az Elektronikus Közúri Áruforgalom Ellenõrzõ Rendszer (EKÁER). Mától a nem kockázatos termékek esetében a gazdálkodók jelentõs része néhány adat megadásával egyszerûsített bejelentést tehet.

A magánszemély az egyszerûsített foglalkoztatásból származó jövedelmét kizárólag abban az esetben köteles bevallani, amennyiben az így szerzett bevétele meghaladja a mentesített összeget.

Van még esélye a fizetésképtelen helyzetben lévõ cégeknek, ha csõdöt jelentenek. A csõdeljárás alatt ugyanis lehetõségük van, hogy rendezzék a tartozásaikat a hitelezõikkel, akár egyes tartozások elengedése, átütemezése mellett.

Februárban 4818 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján.

Februárban 4818 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján.

Év elejétõl önadózással, a BION nyomtatványon elektronikusan is be lehet fizetni a bírósági eljárási illetéket.

Napjainkban a jövedelem-letiltás az egyik leggyakrabban alkalmazott végrehajtási mód, ugyanis adótartozás esetén, ha az adós rendszeres jövedelemmel (munkabér, illetmény, nyugellátás stb.) rendelkezik, elsõsorban ezt tiltja le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Õrizetbe vették a miskolci rendõrök azt a nõt, aki Kabáról utazott el a borsodi megyeszékhelyre, hogy a közelgõ ünnepekre lopjon.

Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítõinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírmûsorainak és magazinmûsorainak támogatásáról döntött.

A Tigáz Zrt. mindent megtesz azoknak a fogyasztóinak, ügyfeleinek a megsegítéséért, akik a Buda-Cash brókerház és a kapcsolódó bankok jelenlegi hatósági vizsgálata miatt nem férnek hozzá a pénzükhöz, és ezért fizetési nehézségeik adódnak.

A Magyar Nemzeti Bank 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, továbbá korlátozó rendelkezéseket vezetett be a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-dunántúli Regionális Bank (a továbbiakban: DRB) bankcsoporthoz tartozó négy pénzintézetnél (a BRB BUDA Regionális Banknál, a DRB Dél-dunántúli Regionális Banknál, a Dél-dunántúli Takarék Banknál, vagy az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Banknál) is.

Az adózók kényelmét szolgálja a köztartozásmentes adózói adatbázis, ugyanis ha az adózó szerepel a KOMA adatbázisban, a tartozásmentességet vizsgáló szerv köteles azt elfogadni, így nem kell adóigazolást kérnie.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren - egészségtelennek minõsítette a levegõt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) hétfõn.

Év elejétõl kedvezményes mértékû illetékben részesülhet az, aki már új lakása vásárlásakor tudja, hogy a régit egy éven belül eladja és errõl a megvásárolt lakás illetékének kiszabásáig nyilatkozik.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelen a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegõ-egészségügyi helyzete - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombat este az MTI-vel.

Volán után Volán lehet2015-02-16 09:49:30

Az igényorientált menetrendhez fiatalabb, korszerûbb buszok jönnek a jövõben.

« 1. oldal »  Következő »