2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Már csak két hete van annak, aki szja-kedvezményt szeretne igénybe venni az államilag támogatott megtakarításai után. Szakemberek szerint ezt a bónuszt nem érdemes veszni hagyni.

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.



A cégeknek visszaküldik azt a pénzt, amit az alkalmazottak nem költöttek el május végéig a Szép kártyákról. A pontos összeg még nem ismert, de elérheti akár az 1 milliárd forintot is. Felmerült, hogy a cégeknek az lenne a legegyszerûbb, ha eladományoznák ezt a pénzt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átveszi az MKB Bank irányítását és a leányvállalatokra is kiterjedõen újjászervezi a hitelintézetet - jelentette be a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján csütörtökön a jegybank.

Engedélyezte a magyar állam tulajdonszerzését az MKB Bank Zrt.-ben az MNB pénzügyi stabilitási tanácsa, a döntés egyúttal a bank által teljesen vagy részben birtokolt leányvállalatokban való állami tulajdonszerzés is - közölte a jegybank csütörtökön.

Nemzetstratégiai jelentõségû összefonódásnak minõsítette a kormány versenyügyi szempontból az MKB bank állami felvásárlását, az errõl szóló rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Az állam vásárolja meg az MKB Bankot bajor tulajdonosától, 55 millió eurót fizet a részvények csaknem száz százalékáért. Ezzel tovább nõ a hazai bankrendszerben a magyar tulajdon aránya, ami Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint kedvezõ a hitelezés szempontjából. Orbán Viktor kormányfõ korábban azt mondta: az a gazdaságpolitika egyik kiemelt célja, hogy a bankrendszer nagyjából fele magyar kézben legyen.

Budapest 55 millió eurót fizet a Bayerische Landesbanknak (BayernLB), amely ugyanakkor elengedi az MKB 270 millió eurós tartozását. A tervek szerint szeptemberig véglegesítik az ügyletet, amely elemzõk szerint nem veszélyezteti a költségvetési egyensúlyt.

2013. június 9. Végelszámolással távozik a piacról a Pannónia Magánnyugdíjpénztár (manyup). Az Aranykor rendkívüli közgyûlést hirdetett meg, amin hasonló lépésrõl dönthetnek. Inogni látszik az AXA is. Közben az Erste és az OTP manyup távozása sem fejezõdött még teljesen be.

« 1. oldal »