2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Holnaptól elérhetõ az Otthon Melege Porgram keretében azoknak a listája, akik sikerrel pályáztak mosógépcserére. Július óta 44 ezren pályáztak ilyen támogatásra, a nyertesek energiatakarékos mosógépet vehetnek.

Fizetésük csaknem egyharmadát kapják meg pluszban a honvédelmi és rendvédelmi dolgozók. Az emelés július 1-jétõl érvényes, tehát a katonák és a rendõrök elõször augusztusban kapnak emelt összeget. Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók fizetése is emelkedik július1-jétõl, a diákhitel kamata pedig alacsonyabb lesz. A szocpol helyébe lépõ csokot a korábbinál többféle lakás vásárlására lehet majd igénybe venni, igaz, milliókhoz csak a drágább otthont vásárlók juthatnak majd.

Szerdán indul a mosógépcsere-program, amelyet az Otthon melege program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hirdetett meg, július elsejétõl elsõként a nyugat-dunántúli régióban - Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben - lehet pályázni.

Július elsejétõl lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra. Az Otthon melege program ötödik alprogramja keretében akár 45 ezer forint vissza nem térítendõ támogatást is lehet nyerni.

Mintegy 20 ezer háztartás cserélheti le a mosógépet az Otthon melege energiahatékonysági program következõ elemében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára hétfõn az Országgyûlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

Kutyamosógépet állítottak üzembe Japán egyik kutyakozmetikájában. Az eszköz gyors, alapos és megspórolja a karmolásokat az ebek gazdáinak.
« 1. oldal »