2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Az Audi a legvonzóbb cég Magyarországon – a Randstad Award (a világ legnagyobb független munkáltatói márkájának) felmérése alapján. A munkahely kiválasztásakor a magyaroknál az elsõdleges szempontként a bér és a juttatások szerepelnek, megelõzve a foglalkoztatás biztonságát.

Munkahelyet váltani nem könnyû döntés, különösen, ha az ember elmúlt már 40 éves, hiszen az életkorból adódóan nehezebb a munkakeresés. Sok kudarc után az emberek többsége aztán nyitottabb lesz az alternatív megoldásokra is, mint például a részmunka vagy a távmunka foglalkoztatási formákra. Kiknek ajánlott ez, hol találnak és milyen feltételek mellett ilyen munkalehetõséget?

Elõre is kaphat a munkavállaló Erzsébet-utalványt, amely ilyenkor béren kívüli juttatásként adózik, feltéve, hogy a munkaviszony fennmarad – hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Javában tombol a nátha- és influenzaszezon, és a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és a munkahelyeken, irodákban is felváltva tüsszögnek és krákognak az emberek. Az utóbbi években ugyanis egyre erõsödõ tendencia lett, hogy egy kis megfázással nem maradnak otthon a dolgozók, ennek azonban komoly következményei lehetnek nemcsak saját magukra, de a kollégáikra nézve is.

Az elmúlt évek gazdasági nehézségei által elõidézett egyik legégetõbb probléma világszinten is a munkanélküliség. Habár globális és univerzális problémáról van szó, talán a legérintettebb csoport mégis a fiataloké.

Kiket és milyen támogatással éri meg foglalkoztatni? Ha olyan munkavállalókat vesz fel, aki amúgy nem nagyon tudna elhelyezkedni, nemcsak egy hálás alkalmazottat kap, sokat spórolhat is: ha egy kisgyerekes anyát bruttó 200 ezer forintos átlagbérért alkalmaz, akkor a hároméves kedvezmény 522 ezer forint megtakarítást jelent a cégnek.

Tavasztól ötven ember válogathatja a szemetet a Berettyó Szociális Szövetkezetben.

Beiskolázott munkaerõ2013-11-20 09:08:13

Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

Alig fejezõdött be a Nyírerdõ közfoglalkoztatási programja, kezdõdik a másik.

Ma 235 ezerrel dolgoznak többen, mint a 3,5 évvel ezelõtti kormányváltást megelõzõen - közölte Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelõs államtitkára.

Nem nézik mikor telik le2013-10-20 20:54:14

Hadházon kettõ, Biharkeresztesen négy, a többi iskolában három év alatt tervezik a szolgálat teljesítését.

“Besózott” gyártelepek2013-10-10 14:21:05

Berettyóújfalut az Elzett, Komádit pedig a kendergyár bezárása sokkolta.

Fizetés, státusz, mások véleménye – sokan ez alapján választanak pályát. Olyanok is akadnak, akik döntését pusztán az határozza meg, mit képesek jól csinálni. Miért van az, hogy ezek az emberek gyakran sikereik ellenére is elégedetlenek? Hogyan találhatnának számukra értékes, értelmes munkát? A cikk ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Lehet-e kiskorú az eladó egy nemzeti dohányboltban? És a bolt elõtt ácsorgó szendvicsember?

Illusztráció - egészségügy
Budapest, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) – Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelõs Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Hosszú hétvégét tart az ország, sokan már hónapokkal ezelõtt kivették augusztus 21-ét, 22-ét és 23-át, hogy így összevonva a hétvégéket, a munkaszüneti- valamint a  pihenõnapot egy 9 napos szabadságot kapjanak. De hány hosszú hétvégénk lesz még idén, és mi vár ránk jövõre?

Hosszú hétvégét tart az ország, sokan már hónapokkal ezelõtt kivették augusztus 21-ét, 22-ét és 23-át, hogy így összevonva a hétvégéket, a munkaszüneti- valamint a  pihenõnapot egy 9 napos szabadságot kapjanak. De hány hosszú hétvégénk lesz még idén, és mi vár ránk jövõre?

 

Korábban csak a munkaviszony megkötése elõtt lehetett kérni a támogatást, egy módosítással most az elsõ hónap munka alatt is jár a lakhatási.

A Deloitte összeszedte a leggyakrabban kritizált rendelkezéseket, kedvezõ újításokat és a bizonytalanságot okozó értelmezési kérdéseket.

Azoknál a cégeknél, ahol terveznek 2013-ban béremelést, az emelés mértéke nem éri majd el a várható infláció mértékét - derült ki egy friss kutatásból.

Lakhatási támogatást kaphatnak október elsejétõl azok, akiket a munkaügyi kirendeltség legalább három hónapja álláskeresõként tart nyilván, és állandó lakóhelyüktõl távol vállalnak munkát.

Emelt összegû lakhatási támogatást kaphatnak az állandó lakóhelyüktõl távol munkát vállaló álláskeresõk, ha legalább két lakhatási támogatásra jogosult van a családban.

Munkanélküliség ellen biztosítás
Gondolt már arra, mi történne Önnel és családjával, ha állása elvesztése, vagy hosszan tartó betegsége miatt nem számíthatna a megszokott, havi rendszeres jövedelmére?

Évrõl évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidõt - vagy annak egy részét - munkával tölti, ezért ismét aktuális a diákok foglalkoztatási szabályainak áttekintése. Sok tanuló a nyári idõszakon túl rendszeresen is végez munkát.

Hajdú-Bihar – A kis- és nagyberuházások legtöbbször elengedhetetlen velejárója, a régészeti feltárás kettõs megítélés alá esik a közvéleményben.

« Előző « 4. oldal »  Következő »