2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A tanév végeztével országosan mintegy százezer diák, hallgató keresi fel a diákmunkát kínáló iskolaszövetkezeteket. Céljuk, hogy a nyári szünetben dolgozzanak. Az alábbiakból az is kiderül, milyen munkával mennyit lehet keresni.


Debrecen - Hasznos tudnivalók a 2011. évrõl benyújtandó személyi jövedelemadó bevalláshoz.


Magyarhomorog - Hat év alatt, 4 millió forint ráfordítással egytizedére csökkentették a fûtési költségeiket.

Derecske - Országosan 40 ezerrel több ember dolgozik, de régiónkban még mindig sok a munkanélküli.

Budapest, 2011. október 18., kedd (MTI) – Az idén az elsõ nyolc hónapban 34 ezerrel több munkavállaló dolgozott a vállalkozási szektorban, mint egy évvel korábban, míg a bruttó átlagkeresetek 4,3, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 5,6 százalékkal haladták meg az elõzõ évit január-augusztusban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

Budapest, 2011. szeptember 28., szerda (MTI) – Az idén június-augusztusban 32 ezer fõvel, 0,8 százalékkal 3 millió 836 ezerre nõtt a foglalkoztatottak létszáma az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Sok száz munkahely startolt2011-09-02 12:53:09

 


A Start-munka program keretében hét megyét érintõ közfoglalkoztatás indult.

 

Budapest, 2011. augusztus 12., péntek (MTI) - A munkaadók üdvözlik és jó irányúnak tartják a Munka törvénykönyvének tervezett változtatásait, mivel szerintük azok a vállalkozások és a gazdaság versenyképességét növelik - mondták a munkáltatói érdekképviseletek vezetõi pénteken az MTI-nek.

A bajnoki címért harcolnak2010-12-13 18:12:52

A Mezei-Vill a bajnokság második helyén áll az õszi idény végén.

Több településen mintegy 300 ember vehet részt két éven át a Második Esély Népfõiskolai Program Biharban elnevezésû projekt keretében meghirdetett felzárkóztatásban.

Nem lesz sorban állás a Hajdúszoboszlói önkormányzatnál július 1-jén, ahogyan az ország egyetlen városában sem.

Az év elsõ két hónapjában 3,5 százalékkal nõttek a reálkeresetek a versenyszférában az elõzõ év hasonló idõszakához képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb tájékoztatójából.
Csaknem kétszer többet keresnek a férfiak a nõknél bizonyos szakmákban. Egy friss felmérés szerint a pénzügyi menedzserek körében ekkora a különbség a két nem fizetése között ugyanabban a pozícióban.
Ilyen válságos idõkben igyekszik mindenki kézzel-lábbal megtartani a munkahelyét, de van egy határ, amelyet nem vagyunk hajlandóak átlépni.
Munkaszüneti napok 2010-ben2009-12-04 10:32:19
Ciki a diákmeló?2009-07-10 15:44:46
Nemcsak a nyári hõségben, hanem a hideg téli hónapokban is vannak a munkaadóknak plusz munkavédelmi kötelezettségei. Mínusz fokokban a szabad ég alatt vagy hideg irodában dolgozóknak védõfelszerelés jár extra pihenõidõvel és kötelezõ forró teával. A szabályokat érdemes betartani: a mulasztás akár több millió forintjába is kerülhet a cégeknek.

Egyenjogúság ide, vagy oda, a nõk szerepérõl még ma is gyakran megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy vélik, hogy az asszony legfõbb feladata a háztartás vezetése, és a gyerekek nevelése. Mások szerint a szebbik nemnek is ugyanolyan fontos a karrier, mint a férfiaknak. Megkérdeztünk néhány Biharban élõ férfit és nõt, mi a véleményük a témáról.

Nem kap pénzt az államtól, aki képes lenne dolgozni, mégsem hajlandó. A kormány új törvényt írt a szociális segélyezésrõl, amely iskolapadba ültetné vagy közmunkára fogná a tengõdõ, de erejük teljében lévõ embereket. Sok problémás térségben azonban se elég munkalehetõség, se elég közmunka nincs, vagy csábítóbb feketén dolgozni. Az utcaseprés vagy a hólapátolás pedig nem biztos, hogy motiválja azokat, akiknek már a dédapjuk is munkanélküli volt.

« Előző « 5. oldal »