2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A vállalkozások túlnyomó része kicsit ódzkodik, hogy fiatal pályakezdõt alkalmazzon, hiszen nincs még referenciája, amibõl lehetne tudni, hogy milyen munkaerõ. Valakinek tanítgatnia kell a kis zöldfülût, de legtöbb esetben mégis megéri fiatalt foglalkoztatni. Nem is gondolná, mennyi haszonnal jár.

Szakképzett munkaerõ kell2015-04-26 08:36:27

Az autóipari vállalkozások és a jármûgyártás sikeresek Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerõ hiánya – derült ki az Országgyûlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevõ autógyártók és beszállítók beszámolóiból.

A szomszédos megyékbõl, sõt Romániából is toboroznak munkaerõt a hajdú-bihari cégek.

A mezõgazdaság bruttó hozzáadott értéke 2013-ban az elõzõ évi áron számolva 33, folyó áron pedig 7 százalékkal emelkedett. A munkaerõ-felhasználás azonban 1 százalékkal elmaradt az elõzõ évitõl. A termelési tényezõk jövedelme 9, a vállalkozói jövedelem 13 százalékkal emelkedett. Így a munkaerõ hatékonysága, azaz a termelési tényezõk munkaerõegységre jutó reáljövedelme 6 százalékkal emelkedett – tûnik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a magyar gazdaság tavalyi teljesítményét összegzõ jelentésébõl.

Megkezdõdött az almaszüret
Javában tart a nyári almafajták szedése a Bold Agro Kft. Derecske és Sáránd között található almáskertjében. Mivel a munka jellege nem nélkülözheti a kézi munkaerõt sem, a szedés sokak számára alkalmi kereseti lehetõséget jelent.

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

« 1. oldal »