2018. március 23. Péntek, Emőke.
 

Hárommilliárd forintot szán a kormány arra, hogy ösztönözze a közmunkások átlépését a versenyszférába. 2016 februárjától, ha egy közmunkás piaci állást talál, akkor havonta felveheti azt a pénzt is, ami a közmunkás-jogviszonyból még járna neki.

Nyolcvanezer magyar munkanélküli talált állást egy negyedév alatt. Az inaktívak közül is sokan kezdtek ismét dolgozni. Az európai statisztikákban is kiemelkedően teljesít a magyar munkaerőpiac. Első ránézésre, mert ha megnézzük, hogyan alakult a közfoglalkoztatás, és mi lett volna enélkül, akkor rájöhetünk, hogy szinte itthon a legrosszabb a helyzet Európában.


Feleselés, követelőzés és hiszti – ilyen az engedetlen gyerek, akinek a szüleire hajlamosak vagyunk sajnálkozóan, esetleg elítélően nézni. Egy 2015-ös nemzetközi kutatás szerint azonban ez a fajta gyermekkori viselkedés sikeres és gazdag felnőttkort vetít előre.

Rekord alacsony szintre, 8 százalék alá csökkent a munkanélküliek száma, miközben továbbra is több mint 4 millióan dolgoznak a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint.

 

Egyre több nő dolgozik a világ húsz legfejlettebb államának, a női vezetők aránya azonban ötven százalék alatti.

Felforgatja egy család életét, ha az egyik szülő mindennap 200 kilométert utazik a munkába? Mire elég egy nap annak, aki négy órát ingázik a munkahelye és otthona között? A kormány jelentős támogatást adna azoknak, akik hajlandóak utazni legalább 100 kilométert csak azért, hogy legyen munkájuk. A rutinosak szerint ezt megszokni nem lehet, aki csak teheti, az költözzön.

Állami gondozott gyerekek társadalmi beilleszkedését segíti az a két éves program, ami január elején indult Berettyóújfaluban és Komádiban. A Kaláka elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a fiatalok később képesek legyenek stabil kötődést kialakítani, harmonikus családi életet élni és megállják a helyüket a munkaerőpiacon is.

A gazdaság és a munkaerőpiac változásához igazodó képzések támogatására a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) eddig összesen 1418 projekt részesült mintegy 75 milliárd forint támogatásban, melyből mintegy 24 milliárd forintot előlegként, és további 42 milliárd forintot számla alapján már kifizettek az Európai Szociális Alapból.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!