2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Zavartalan volt a lakosság és az ipari fogyasztók földgázellátása a téli idõszakban, a magyarországi földgáztárolókban 4,368 milliárd köbméter földgáz volt a fûtési szezon kezdetekor, ami 69 százalékos töltöttségi szintnek felelt meg – közölte a Magyar Villamos Mûvek Csoport (MVM) kedden az MTI-vel.

Négy mûködõ és két épülõ blokkal bõvülhet az MVM Csoport érdekeltségébe tartozó nukleáris alapú áramtermelési portfólió, ha sikerül megvásárolni a szlovák villamosmûvek részvénycsomagját. Az MVM részvételével alakult konzorcium ajánlatát érdemben értékelendõnek ítélte az ENEL - mondta el Baji Csaba szerdán.

Az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. és a Mol-csoport tagja, a Slovnaft a.s. november 19-én közös, nem kötelezõ érvényû ajánlatot tett a szlovák villamosmûvek 66 százalékos, az olasz ENEL SpA. energetikai cég tulajdonában lévõ részvénycsomagjának megvásárlására.

Nem lesz probléma a gázellátással az idén, gázkorlátozásra sem kell számítani - jelentette ki Horváth Péter, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. vezérigazgatója Zsanán.

Nem lesz probléma a gázellátással az idén, gázkorlátozásra sem kell számítani – jelentette ki Horváth Péter, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. vezérigazgatója hétfõn Zsanán újságírók elõtt.

A Déli Áramlat gázvezeték végleges útvonalának kiválasztása az év végére várható, a tervek szerint a magyarországi szakaszt 2017-re átadnák - közölte az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. szerdán az MTI megkeresésére.

A MVM NET Zrt., az MVM-csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezetõ internetforgalom-cserélõje, a frankfurti DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) teljes jogú tagjává vált - közölte az MVM NET hétfõn az MTI-vel.

A tavalyinál jobban áll a földgáztárolók téli felkészülése, a magyarországi tárolókban az egy évvel korábbihoz képest mintegy 8 százalékkal több, összesen 2650 millió köbmétert meghaladó földgáz áll rendelkezésre – közölte az MVM Magyar Villamos Mûvek az MTI-vel.

A tavalyinál jobban áll a földgáztárolók téli felkészülése, a magyarországi tárolókban az egy évvel korábbihoz képest mintegy 8 százalékkal több, összesen 2650 millió köbmétert meghaladó földgáz áll rendelkezésre - közölte az MVM Magyar Villamos Mûvek.

Az MVM Paksi Atomerõmû Zrt. által alapított Jövõnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma összesen 250 millió forint értékben 21, a térség fejlõdését elõsegítõ pályázatot támogatott keddi, dunaszentbenedeki ülésén.

Az MVM szerint alternatív útvonalon biztosítható a paksi atomerõmû mûködéséhez szükséges üzemanyag. A Népszabadság korábban azt írta: nem jár az atomvonat az ukrán válság miatt, nem érkeznek vasúti szállítmányok az atomerõmûveket mûködtetõ üzemanyaggal az országba.

A MVM menedzsmentje és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismertették a vállalatcsoport 2013-as eredményeit és az új középtávú stratégiáját is.

Ahogyan az várható volt, az egyetlen induló, vagyis az MVM Net Zrt. nyert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által kiírt 450 MHz-es tenderen.

A MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. 5,2 milliárd forintos alaptõkével projektcéget hoz létre, mely a Vértesi Erõmûvet megújuló energiával mûködõ létesítménnyé fejleszti - jelentette be csütörtökön az erõmûben tartott sajtótájékoztatóján Nagy Sándor, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Nem kötelezõ érvényû szándéknyilatkozatot írt alá az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. az E.ON Hungária Zrt. tulajdonában álló társaságokban történõ részesedésszerzés lehetõségérõl szerdán. A tranzakció az E.ON Energiaszolgáltató Kft., az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., valamint az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. vállalatrészeket érintheti - tájékoztatott az MVM az MTI megkeresésére.

A Népszabadság információi szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) karácsony elõtti döntésével engedélyezte a MOL algyõi gáztárolójának megvásárlását. A vevõ az MFB, a meg nem erõsített hírek 140 milliárd forintos vételárról szólnak. A döntéssel hamarosan gyakorlatilag a teljes magyarországi gáztároló kapacitás az MVM-hez, vagyis állami kézbe kerülhet.

Az NMHH közzétette a 450 megaherzes frekvenciasáv szabad blokkjára vonatkozó pályázati dokumentációt. A frekvenciablokk díja 150 millió forint, a Világgazdaság úgy tudja, hogy az MVM Zrt. lehet a kiíráson a befutó.

Októbertõl tízszázalékos lakossági áram-, gáz- és távhõárcsökkentésre számít Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmûszabályozási Hivatal (MEKH) július 1-jével kinevezett elnöke. Lapunknak adott nyilatkozata szerint ugyanakkor még folynak a számítások.

Megugrottak az áramárak2011-11-03 11:13:17

Megugrottak az árak a Magyar Villamos Mûvek (MVM) múlt héten tartott áramnagykereskedelmi árverésén, az alapvetõ viszonyítási pontnak tekintett zsinórtermék az elsõ, júliusi aukcióhoz képest 8 százalékkal drágult. Az idei áramtarifákat meghatározó tavaly év végi árverésekhez képest pedig átlagosan mintegy 20 százalékos az emelkedés – számolta ki a Népszabadság az állami energiaholding internetes oldalán fellelhetõ közlemény alapján.

« 1. oldal »