2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Rekord összegre nõtt a megtakarítások állománya a Magyar Postán 2015-ben, egyre több lakossági ügyfél már a befektetéseit is a postán intézi, nem csak folyószámla ügyeit.

Megkezdte mûködését április 1-jén az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban – jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkár Pécsen csütörtökön.

Jelentõs átalakításokat tervez a kormány a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB), a tervek szerint a jövõben egyfajta pénzügyi szolgáltató központként fog mûködni - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkára kedden Budapesten, a Napi Gazdaság konferenciáján.

Lázár János nyilvánosságra hozta, melyik államtitkár miért felel majd a Minisztelnökségnél. A volt fejlesztési miniszter felel a Magyar Fejlesztési Bankot érintõ kormányzati döntésekért, a Magyar Postáért és a takarékszövetkezetek integrációjáért is.

Hiánypótló gyógyszerészeti kutatóközpont épül Debrecenben, amely a hazai innovációt szolgálja majd – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Pharma-Flight Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ ünnepélyes alapkõletételén kedden, Debrecenben.

Magyarország adottsága lehetõvé, a globális felmelegedés és az energiafüggõség elleni fellépés pedig szükségessé teszi, hogy mind nagyobb mértékben támaszkodjunk a geotermikus energiaforrásokra - hangsúlyozta Németh Lászlóné, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetõje Mosonmagyaróváron.

A Népszabadság információi szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) karácsony elõtti döntésével engedélyezte a MOL algyõi gáztárolójának megvásárlását. A vevõ az MFB, a meg nem erõsített hírek 140 milliárd forintos vételárról szólnak. A döntéssel hamarosan gyakorlatilag a teljes magyarországi gáztároló kapacitás az MVM-hez, vagyis állami kézbe kerülhet.

Mentesülhet az élõ állat és a mezõgazdasági termény szállítása az e-útdíj megfizetése alól.

« 1. oldal »