2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

16. alkalommal került sor a térségi és országos minõsítõ versenyre, amelynek évek óta Szeghalom a házigazdája. A versenyen megjelent népdalköröket, szólistákat, népzenei együtteseket elõször Mocsári József Szeghalom Város polgármestere, majd ezt követõen Mucsi András a Békés Megyei Közgyûlés alelnöke köszöntötte.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Csökmõi Népdalkör a népzenei találkozót június 25-én.

Új oldaláról mutatkozott be a Csökmõi Népdalkör, akik Gál István zenetanárral összefogva egy rendkívüli showmûsorral álltak színpadra április 1-jén, Bolondok napján a csökmõi Faluházban.

Harmadik alkalommal rendezte meg Csökmõn a népmûvészeti tábort a Tájház és a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület.

Kiemelt arany2010-04-28 14:30:08

Ismét egy szép eredménnyel gazdagodott a Csökmõi Népdalkör. Április 24-én, Nádudvaron, a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny országos középdöntõjént kiemelt arany fokozatot értek el. A népdalkör vezetõje és felkészítõje: ifj. Tóth Gyula.

Népzenérõl szólt a nap2010-02-22 10:16:44

Immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Népzenei Találkozót, február 20-án a Faluházban.

Népzenei Találkozó lesz Csökmõn február 20-án, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.

Farsangi mulatságot rendezett a darvasi nyugdíjas klub február 10-én délután. Erre az alkalomra meghívták a vekerdi, zsákai, furtai és csökmõ nyugdíjasokat is.
« 1. oldal »