2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Jövõ októberben lesz a "kis népszámlálás", az október 1-jei állapotra vonatkozóan. Errõl kedden fogadott el törvényt a parlament - tudatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményben az MTI-vel.

A népesség és a lakások tíz százalékára kiterjedõ, "kis népszámlálást", mikrocenzust tartanak 2016 októberében Magyarországon az Országgyûlési keddi döntése értelmében.

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es elõzõ és a 2021-ben esedékes következõ népszámlálás félidejében - a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke szerint indokolt lenne, hogy ne a népszámlálás adataihoz kössék, mely településeken tartható nemzetiségi választás.

Jócskán öregszik a magyar társadalom: az ország minden tizedik lakosa 70 éves vagy idõsebb - derül ki a 2011. évi népszámlálás végleges adataiból. Tíz év alatt csaknem 250 ezerrel nõtt a 60 évesek és az annál idõsebbek száma, miközben ugyanennyivel esett vissza a 15 évnél fiatalabbaké.

Népszámlálási felhívás2011-09-30 14:07:23

Közeledik a népszámlálás, melynek során különösen is nagy jelentõséggel bír, hogy megvalljuk görögkatolikus egyházunkhoz való tartozásunkat.

Minden 15 év feletti személyrõl fénykép készül, és ujjlenyomatot is vesznek tõlük Indiában, ahol csütörtökön kezdõdött és várhatóan csaknem egy évig tart majd a népszámlálás.
« 1. oldal »